Nikšić slavi titulu: Sutjeska prekinula dominaciju Budućnosti
Nikšić slavi titulu: Sutjeska prekinula dominaciju Budućnosti

Nikšić slavi titulu: Sutjeska prekinula dominaciju Budućnosti

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.05.22. | 00:36

I sad je po broju šampionskih pehara poravnata sa Podgoričanima

Budućnost je stigla u – Nikšić! Klub iz glavnog grada je do subote veče uživao status najboljeg u Crnoj Gori, kako u aktuelnom trenutku, tako od vremena nezavinosti, ali više to nije. Đetiće je sa trona pomerila Sutjeska, osvojila titulu i po broju pehara državnog prvaka se izjednačila sa Podgoričanima.

Oba kluba sada imaju po pet naslova, s tim što valja znati da je na dva vezana slavlja Budućnosti odgovorila Sutjeska i sad može da se podiči kako je jedan od najuspešnjih klubova na prostoru Crne Gore.

Izabrane vesti

Do velikog podgiva ekipa Milije Savovića stigla je ubedljivim slavljem u Danilovgradu. Bilo je 3:0 u  utakmici 32. kola pogocima Vladana Bubanje, Darka Nikača i Marka Vučića. Na taj način plavo-beli su četiri kola pre kraja stekli 14 bodova više od Budućnosti, koja je na stadionu pod Goricom izgubila od Dečića 1:2.

Tituli Sutjeske doprineli su i fudbaleri nekad angažovani u taboru večitih rivala: bivši ofanzivac Crvene zvezde Vladimir Jovović i svojevremeno krilni vezista Partizana Filip Knežević.

Na ovaj način Sutjeska je obezbedila mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona ovog leta.



tagovi

Sutjeska NikšićCrna GoraCrna Gora 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara