Nil Lenon (©Reuters)
Nil Lenon (©Reuters)

Nil Lenon digao sidro na Seltik parku

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 09:54

Deseta vezana titula postala je nemoguća misija

Glazgov Redžersi se predvođeni Stivenom Džerardom nalaze na pragu prve šampionske titule u poslednjoj deceniji. Ostavili su Seltik u prašini i izvesno je da će prekinuti dominaciju velikog rivala. Činjenica da Kelti zaostaju 18 bodova za liderom naterala je trenera Nila Lenona da napusti klupu Seltika posle dve godine. Na mestu šefa struke aktuelnog prvaka Škotske će ga privremeno zameniti asistent Džon Kenedi.

Kap koja je prelila čašu bio je poraz od poslednjeplasiranog Ros Kauntija u minulom kolu Premijeršipa, posle kojeg je postalo prilično jasno da Seltik neće osvojiti i 10. titulu u nizu. Prethodno je uprava oprostila svom bivšem igraču ispadanje u drugom kolu kvalifikacija Lige šampiona od Ferencvaroša, pa potom i iz grupne faze Lige Evrope. Zadržao je mesto na klupi Kelta i posle dva izgubljena Old Firma, a protesti navijača su izbili kada je u osmini finala Liga kupa njegova četa doživela poraz od Ros Kauntija (0:2), koji mu je na kraju i presudio.

Izabrane vesti

Nije Lenonu pomoglo ni osvajanje Kupa Škotke, kojim je stručnjak iz Severne Irske postao prvi čovek u istoriji koji je osvojio triplu krunu kao igrač i trener, a predvodio je Seltik i do istorijska četiri trofeja u sezoni 2019/20.

"Naporno sam radio kako bi preokrenuo situaciju, ali nažalost nismo uspeli da ostvarimo niz rezultata koji nam je bio potreban. Uvek sam davao sve od sebe za klub i ponosan sam na trofeje koje sam osvojio za navijače Seltika. Ovaj klub će uvek biti deo mene. Nikada neću prestati da navijam za Seltik i uvek ću mu želeti sve najbolje", izjavio je po okončanju saradnje.

Kao igrač je sa Seltikom osvojio pet titula u Škotskoj, četiri trofeja u Kupu, dva u Liga kupu, a 2003. godine je bio i član generacije koja je igrala finale Kupa UEFA. U prvom mandatu na klupi Kelta osvojio je tri vezane titule, od kako je ekipu pre dve godine preuzeo od Brendana Rodžersa uspeo je šampionski trofej da podigne još dva puta. Kup Škotske je osvajao u četiri navrata, po dva puta u obe trenerske epizode, minule sezone je osvojio i Liga kup.



tagovi

SeltikNil LenonŠkotska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara