"Promotivni poster FC Sidnej"
"Promotivni poster FC Sidnej"

Nine i Čava vode Sidnej ka tituli

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.10.15. | 13:42

Počela nova sezona Australijske fudbalske A lige u kojoj će igrati čak pet srpskih fudbalera. Pehar brani Melburn Viktori

Promotivni poster FC SidnejPosle bezmalo pet meseci pauze, došao je dan koji su ljubitelji fudbala u Australiji s nestrpljenjem čekali. Utakmicom između Vestern Sidnej Vonderersa i Brizbejn Roura, koja je odigrana na Pirtek stadionu u Paramati (1:3), počela je 11. sezona A lige, navodi SBB.

Šampionsku titulu brane fudbaleri Melburn Viktorija, koji su prema ocenama većine stručnjaka prvi favoriti i ove sezone. Međutim, da se takve prognoze ne ostvare trudiće se pre svega ekipa Sidnej FC, u kojoj dobro pamte koliko ih je Viktori zadužio u maju prošle godine, kada ih je u velikom finalu deklasirao sa 3:0.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodne sezone, Sidnej je ostao bez štopera Nikole Petkovića i napadačkog tandema Ibini - Janko, ali je ekipa dobila ogromno pojačanje u doskorašnjem srpskom reprezentativcu Milošu Ninkoviću.

„Došao sam ovde da uzmem titulu, pošto je dugo čekaju. Kao i uvek za mene je najvažniji tim i tako će biti ovog puta“, kratka i jasana je nova „desetka“ Sidneja.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde će uz prošle godine najboljeg igrača nebesko-plavih, Miloša Dimitrijevića i Slovaka Filipa Hološka biti najjači adut trenera Grema Arnolda.

„Svi su se pojačali, tako da ne očekujem da se situacija u vrhu tabele promeni drastično u odnosu na minulu sezonu. Najjači su Melburn Viktori, Melburn Siti, Adelaid, Vester Vanderersi i naravno mi. Te ekipe će se boriti za titulu. Biće jako interesantno“, izjavio je popularni Čava koji ima najduži staž u Australiji od naših fudbalera.

Kolonija srpskih fudbalera i ove godine će sa pet članova biti među najbrojnijim u A ligi. Pored Ninkovića i Dimitrijevića u ekipi Sidneja, u australijskoj eliti igraće i Nebojša Marinković za Pert Glori, odnosno Enver Alivodić i Miloš Trifunović za Njukasl Džets. Pored njih, vratio se Eli Babalj, igrač srpskog porekla i potencijalni australijski reprezentativac. On će predvoditi napad Adelajd junajteda.

Branko Cvetojević

                                                      Pratite MOZZART i na Vajberu!


tagovi

Nebojša MarinkovićMiloš NinkovićMiloš DimitrijevićEnver AlivodićEli BabaljAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara