Ilustracija (©Shutterstock, ©AFP)
Ilustracija (©Shutterstock, ©AFP)

Ninković i Bobo VS Beriša i Dijamanti

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 06:33

Sidnej dočekuje Vestern Junajted u sklopu 11. kola A-lige

Da li je najzad došlo vreme da branilac titule zaustavi kola koja su krenula nizbrdo? Sidnej nije ni bleda senka prošlogodišnje ekipe, koja se, gotovo, bez problema prošetala Australijom. Trenutno je u seriji od četiri meča bez pobede i u sredu u jutarnjim časovima po srednjoevropskom vremenu će pokušati da se vrati na pobednički put kada u okviru 11. kola A-lige bude dočekao Vestern Junajted (09.05).

Loša izdanja nebesko-plavih dovela su ih do toga da borave na osmom mestu na tabeli, dok su dve nedavne pobede Vestern Junajted podigle na devetu poziciju, na samo bod zaostatka u odnosu na rivala. Istina, na ovako lošem rangiranju oba tima mogu da "zahvale" pandemiji virusa korona, koja je napravila haotičnu situaciju i potpuno istumbala raspored, zbog čega Sidnej ima dve, a Vestern Junajted čak tri meča manje za razliku od većine klubova.

Izabrane vesti

09.05: (1,98) Sidnej (3,45) Vestern Junajted (3,50)

Sidnej nije uspeo da ponovi junačko izdanje iz prošle sezone, pobedivši u samo tri od svojih devet ligaških utakmica. U poslednjem susretu igrači trenera Stiva Korike otputovali su na sever na gostovanje Brizbejnu, i izvukli remi. Domaćin je poveo u ranoj fazi, da bi


Bobo izjednačio u drugom poluvremenu, spasivši svoj tim trećeg uzastopnog poraza. Pre toga, Sidnej je izgubio od novajlije Makartura i Melburn Sitija.

Uprkos lošoj poziciji u ligi, Korikina četa i dalje može da se pohvali najboljim odbrambenim učinkom u ligi, jer nijedna ekipa u prvenstvu nije primila manje od 10 pogodaka kao Sidnej. Problem za Miloša Ninkovića i društvo leži u napadu, jer su samo poslednja dva sastava postigla manje golova.

S tim u vezi, da bi nebesko-plavi uspešno odbranili titulu, moraju što pre da izađu iz krize. Postizanje golova je veliki problem za ekipu Stiva Korike, sa samo 11 pogodaka iz devet utakmica. Odlazak engleskog napadača Adama Le Fondra u Indiju u predsezoni bio je, ispostavilo se, značajan udarac za Sidnej. Bivša zvezda Bobo se vratio, ali udarna snaga kluba još nije planula čak ni sa veteranom Brazilcem u redovima.

Sa druge strane, Vestern Junajted ima razloga da bude pozitivan, posle dve nedavno ostvarene pobede. Međutim, pretrpeli su momci trenera Marka Rudana poraz u protekloj rundi, i to minimalni od Vestern Sidnej Vonderersa. Može se reći da je bilo iznenađenje da tim iz Melburna nije uspeo da zatrese mrežu, pošto je prethodno na dva meča postigao osam pogodaka.

Izvesno, golove treba očekivati. Na terenu će se naći poznata imena. Sa jedne strane, osim pomenutog iskusnog kreativca Ninkovića, biće Bobo, Patrik Vud, Paulo Retre i Aleksander Baumjohan, a sa druge najbolji strelac A-lige u istoriji Besart Beriša, potom Viktor Sančez i Alesandro Dijamanti.

AUSTRALIJA 1 - 11. KOLO

Sreda

09.05: (1,98) Sidnej (3,45) Vestern Junajted (3,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

AustralijaAustralija 1SidnejAustralian OpenSidnej FCVestern Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara