Miloš Ninković (©AFP)
Miloš Ninković (©AFP)

Ninković razbio maler, Sidneju bod u derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 12:27

Iskusni srpski fudbaler postigao gol posle osam meseci i odigrao značajnu ulogu u remiju svog tima protiv Viktorija u Melburnu - 2:2

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Kada je to bilo najvažnije za ekipu Sidneja - proradio je Miloš Ninković. Iskusni srpski fudbaler je odličnu igru u "velikom plavom derbiju" krunisao prvim golom ove sezone i jedan je od najzaslužnijih što njegov tim, iako desetkovan povredama, nosi kući veliki bod s teškog gostovanja kod Melburn Viktorija - 2:2 (1:1).

Izabrane vesti

Ninković je u 37. minutu zatresao mrežu hrvatskog golmana Ivana Kelave posle pravog karambola u kaznenom prostoru Viktorija i doneo izjednačenje ekipi Sidneja. Gosti su od tog momenta zaigrali mnogo bolje i pre svega velikom borbenošću parirali vrlo dobrom domaćinu.

Nastavak je doneo još veća uzbuđenja i sličan scenario - ponovo je Viktori poveo, ovaj put preko Robija Kruzea u 77. minutu, da bi u završnici Brazilac Bobo, koji je u 69. zamenio upravo Ninkovića, najbolje skočio posle kornera i poslao loptu u mrežu za izjednačenje i veliko slavlje gostujućih navijača na tribinama AAMI Parka.

Inače, Ninkoviću je ovo bio prvi gol posle punih osam meseci. Vrsni plejmejker se poslednji put upisao u strelce još 24. aprila prošle godine, takođe na gostovanju ali kod Central Koust Marinersa. I tada je Ninković pogodak podigao ekipu Sidneja i tada je meč završen rezultatom 2:2.

"Mnogo mi znači ovaj gol, ali pre svega sam srećan što smo osvojili bod protiv velikog rivala koji na početku sezone igra najkonstantnije i vodi na tabeli. Takođe me raduje što smo posle dugo vremena opet imali podršku naših navijača na gostovanju, a u sve većem broju vraćaju se i na utakmice na domaćem terenu. Nadam se da ovaj remi može da bude prekretnica za nas", izjavio je posle meča 37-godišnji as Sidneja Miloš Ninković.

Inače, fudbalerima Sidneja ovo je bio čak peti meč u poslednje dve sedmice, a od narednog izlaska na teren ih deli manje od pet dana, pošto već u nedelju dočekuju Marinerse, koji su ih nedavno senzacionalno izbavili u polufinalu australijskog FFA kupa.

AUSTRALIJA 1, 8. kolo:

Melburn Viktori – Sidnej 2:2 (1:1)

/Folami 17, Kruze 77 – Ninković 37, Bobo 81/

Piše: Branko CVETOJEVIĆ


tagovi

Miloš NinkovićFC Sidnej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara