Nismo smeli da dozvolimo onakve cene ulaznica za Ligu šampiona...

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.01.20. | 11:55

“Da sam klub zatekao na nuli sada bi Zvezda na računu imala 17.000.000"...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Turske)

Zvezda je dva puta igrala Ligu šampiona, dovodila najbolje evropske klubove na Marakanu, postala regionalni hit… Ali atmosfera oko kluba je bila daleko od idealne. Sve je počelo skupim paketima ulaznica za mečeve Lige šampiona.
“Ne kažem da nismo grešili. Nismo smeli da dozvolimo da onako budu visoke cene karata. Da ne ispadne kako se pravdam, ali tada nisam bio tu. Bila je četvoročlana komisija, ja sam samo dobio predlog. Mogao sam da stopiram tu odluku, ali nisam. Pogrešio sam. Sve odluke koje donosite - donosite da Crvenoj zvezdi bude bolje“, kazao je Terzić.

Izabrane vesti

Utisak je da je Crvena zvezda mogla bolje finansijski da prođe i više sanira dug. Ili je bar takav utisak u javnosti...
“Naš narod je težak. To je ona priča kada žena i muškarac idu na konju… Nijedna kombinacija nije dobra. Sad pričaju kako je prodat Marin za 1.700.000 evra i da je to malo. Što nas ne pohvalite što smo ga doveli za 700.000, ili što tada niste kritikovali Marinakisa. Gde se to plaća obeštećenje za igrača od 30 godina u bilo kom delu sveta? On da je mlađi deset godina vredeo bi 10.000.000 minimum. Marin je imao visoka primanja, oko oko 1.700.000 evra sa premijama. Stvarno je teško zadovoljiti narod. Ali nisam ja ovde da udovoljavam željama forumaša, naroda, navijača”.

Čudno je da se opet pominje kako Crvena zvezda nema para...
“Zvezda na svakih šest meseci mora da prodaje igrače, to je neminovnost. Rashodi su oko 30.000.000, što znači da kada odbijemo sponzore, sami moramo da napravimo 25.000.000. Od Lige šampiona dobijemo oko 22.000.000. Meni je važno da već šestu godinu predajmo finansijski izveštaj koji je pozitivan. Više zaradimo nego što trošimo”.

 Zvezdan Terzić: Letos smo napravili grešku, Gavrić i Nikolić su naši najbolji igrači
 Delije, izvinite! Džabe se ovi iz Partizana nadaju da ću otići

I još malo o finansijama...
“Mnogo toga je rekao Dragan Milošević, predsednik Nadzornog odbora. Mogu i ovako to da objasnim – da smo klub 2014. godine zatekli na nuli, sada bismo na računu imali 17.000.000 evra".

Priča se da se igračima duguje nekoliko plata?
“Prolazimo kontrolu UEFA na svaka tri meseca. Kako bi to bilo moguće ako se duguje. Nismo potpisali nijedan reprogram”.

Kada ćete biti isplaćene premije za Ligu šampiona?
“U junu 2020. godine. Takva je preporuka UEFA”.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara