Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ništa od 103.000.000 evra: Hrvati raskinuli ugovor o TV pravima sa Šveđanima

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.02.22. | 15:58

Istorijski dogovor okončan fijaskom

Leta 2020. godine odjeknula je Balkanom vest da je švedska kompanija "Endorphin Magine" za 103.000.000 evra otkupila pravo na prenos utakmica šampionata Hrvatske za narednih deset godina, međutim čitava priča okončana je fijaskom.

Prema pisanju Gremanijaka, čija je saznanja potom potvrdio Fudbalski savez Hrvatske, nakon što je 15. februara istekao rok za uplatu prve rate predviđene ugovorom o otkupu, čelnici Saveza raskinuli su ugovor sa Šveđanima te će danas zvanično pokrenuti proces pregovora sa drugim ponuđačima.

Izabrane vesti

Imajući u vidu da prava već za narednu sezonu još nisu otkupljena čelni ljudi fudbala u Hrvatskoj istakli su da će intenzivirati potragu za rešenjem, međutim izvesno je će teško uspeti da pronađu ponuđača sa sličnim finansijskim uslovima. Ugovor potpisan sa Šveđanima predstavljao je istorijski na ovim prostorima po visini plate, međutim već po potpisivanju izazvao je sumnje imajući u vidu činjenicu da je pomenuta firma osnovana početkom 2020. godine, nekoliko meseci pre konkursa na kojem je dala najveću ponudu.


tagovi

Hrvatska 1TV prava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara