Česlav Mihnevič (©Reuters)
Česlav Mihnevič (©Reuters)

Ništa od Kanavara ili Pirla, Poljaci izabrali čoveka koji je vratio Legiju u Evropu, a onda se borio za opstanak

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.01.22. | 14:07

Interesantan izbor

Poduža je bila lista kandidata za selektora Poljske. Pominjali su se bivši italijanski reprezentativci Fabio Kanavaro i Andrea Pirlo, zatim nekadašnji nemački golgeter Jirgen Klinsman, pa bivši selektor Srbije Dik Advokat i svojevremeno trener Partizana Avram Grant. Novopečeni predsednik Fudbalskog saveza Poljske, Cezari Kuleša, odlučio je, ipak, da ne ukaže poverenje i petom strancu na klupi nacionalnog tima, već će Portugalca Paula Souzu naslediti domaći strateg.

Izbor je pao na uskoro 52-godišnjeg Česlava Mihneviča, do pred kraj oktobra trenera Legije.

Izabrane vesti

Mihnevič je trofejni klub iz Varšave preuzeo septembra 2020. i osvojio titulu, a potom ga posle pet godina pauze vratio u grupnu fazu UEFA takmičenja. Ekipa je dobro krenula u Ligi Evrope, pobedila moskovski Spartak i Lester, ali se mučila u domaćem prvenstvu pa je posle četiri uzastopna poraza i devet bodova iz deset mečeva Legija otpustila iskusnog stratega.

Sada će ponovo u nacionalni Savez, gde je već radio kao selektor mlade reprezentacije.

U novoj ulozi prvi zadatak biće mu da kroz plej-of kvalifikacija odvede Poljsku na Svetsko prvenstvo u Kataru. Prvi rival je Rusija, pa u slučaju pobede bolji iz duela Švedske i Češke.


tagovi

Legija VaršavaPoljskaZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara