Aleksandar Kolarov (Foto: AFP)
Aleksandar Kolarov (Foto: AFP)

Ništa od novog ugovora: Kolarov i Jang slobodni od leta

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.03.21. | 12:28

Sve su manje šanse da će dvojica defanzivaca nastaviti saradnju sa Interom

Obojica su stigli relativno skoro. Ešli Jang u januaru 2020, Aleksandar Kolarov početkom aktuelne sezone. I jedan i drugi su bili izričite želje Antonija Kontea. Ali stvari su se u međuvremenu promenile, pa bi i srpski i engleski defanzivac već do kraja sezone mogli da napuste Inter.

Šansama da dvojica defanzivaca i naredne godine ostanu na Đuzepe Meaci pozabavila se ovog petka Gazeta delo Sport i zaključila da su one vrlo male. Posebno u slučaju Aleksandra Kolarova.

Izabrane vesti

Doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije je u Inter stigao iz Rome prethodnog leta za 1.500.000 evra i odmah se izborio za mesto u startnoj postavi Antonija Kontea. Međutim, Italijan mu je poverio nešto drugačiju ulogu od one u kojoj je izgradio fudbalsko ime.

(5,70) Niger (3,35) Obala Slonovače (1,65)

U liniji sa trojicom defanzivaca, Kolarov je igrao na mestu levog štopera – centralnog defanzivca igrao i u poslednjoj sezoni u Mančester Sitiju – međutim, Konteov eksperiment nije bio uspešan. Kolarov je već na debiju okarakterisan kao jedan od glavnih krivaca za primljene golove u pobedama nad Fjorentinom (4:3) i Beneventom (5:2), potom i u porazu od Milana (1:2), da bi nakon toga startovao još samo protiv Parme u prvenstvu. Usledio je problem sa mišićem, zatim i korona virus, ali je i posle povratka sredinom decembra odigrao samo 17 minuta u Seriji A. Ukupno 11 nastupa, sedam u prvenstvu, tri u Kupu Italije i jedan u Ligi šampiona.

Milanski list ističe da mu naruku ne idu ni godine (35), kao ni godišnja plata od 3.000.000 evra, prevelika za fudbalera bez posebne uloge u timu i Interovu trenutnu finansijsku situaciju. A kako mu ugovor ističe na kraju sezone, gotovo je izvesno da do nastavka saradnje neće doći.

Isti slučaj je i sa Jangom, koji je prethodne godine za polusezonu odigrao čak 25 utakmica, namestio pet i postigao četiri pogotka, ali ga je ove sezone iz tima istisnuo Ivan Perišić, kojem je Konte pronašao novu poziciju u timu. Jang je u identičnoj situaciji kao i Kolarov – isti broj godina i godišnja plata, ali i dužina ugovora. S tim da Englez navodno ima ponudu iz domovine – zainteresovan je Votford, u kojem je Jang i ponikao.


tagovi

Aleksandar KolarovEšli JangInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara