Fudbaleri Sportinga (©AFP)
Fudbaleri Sportinga (©AFP)

Ništa od rukavice u lice, Moreirense mutirao

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.06.20. | 14:36

Sporting pred moranjem

Sporting se trudio koliko je mogao, ali ove sezone neće moći da baci rukavice u lice Portu i Benfiki. Cilj Lavova je treće mesto, ali postoje problem. Braga se vrlo čvrsto prikovala za tu poziciju i Sporting više nema pravo na prosipanje bodova. Utakmica protiv Pasoš Fereire daće odgovor na mnoga pitanja (22.15).

Sporting nije baš ubedljiv. Epilog u prvom kolu nakon korona virusa takođe je uznemirio navijače tima, posebno pošto je Sporting vodio u dva navrata. Na kraju, remi sa Gimaraišom. Tim iz Lisabona uglavnom postiže najmanje golova od prvih šest, ali u domaćoj utakmici protiv jednog od slabijih timova u ligi potencijal napadača trebalo bi da bude dovoljan.

Izabrane vesti

Okrenuo je Sporting stranicu pre pojave Kovid-19 virusa, i vredi ispratiti šta će na njoj pisati. Lavovi su otpočeli novu eru pod palicom trenera Rubena Amorima iz Brage, koji ima za cilj da odvede klub u Evropu, ali i izgradi okosnicu tima za narednu sezonu. Podsećamo vas da je u zimskom prelaznom roku Sporting izgubio najbriljantniju zvezdu, Bruna Fernandeša.

Sa druge strane, Pasoš Fereira je u dobrom rezultatskom nizu. Posle serije loših izdanja uspela je da sakupi devet bodova na četiri protekla ligaška duela. Iznenađujuće, ostvarila je dva vezana slavlja u gostima, nad Avešom i Rio Aveom.

Generalno posmatrano, dugo je Pasoš Fereiri trebalo da napreduje, ali nakon kvalitetnih injekcija koje je ekipa napravila na zimskom transfer tržištu, klub iz okoline Porta je poboljšao svoj imidž. Sada će probati da izvadi fleke, kako bi se još više izvukao iz "crvene linije". Povrh toga, trener Pepa vratio je poverenje uprave, uprkos činjenici da nije dobro započeo svoj mandat u septembru.

Preostali meč dana u Primeiri igraju Moreirense i Rio Ave (20.00). Ove ekipe vratile su se obavezama u šampionatu u suprotnom raspoloženju. Domaćin je izvojevao važnu i veoma tešku pobedu na gostovanju Boavisti, dok je gost vrlo žalosno izgubio kod kuće od Fereire.

Razlika na tabeli je pet bodova u korist Rio Avea, ali mora se istaći da je Moreirense u poslednjim mečevima odigrao vrlo samouvereno. Neporažen je na sedam proteklih prvenstvenih mečeva.

Verovatno bismo mogli da kažemo da je Moreirense "mutirao" više nego bilo koji drugi tim tokom sezone. Nije počelo dobro za klub iz Moreire de Konegos i činilo se da je velika verovatnoća da će da se sroza u niži rang, ali angažovanje Rikarda Soareša krajem 2019. godine preobrazilo ga je na bolje.

Sa druge strane, Rio Ave je sa iskusnim Karlosom Karvaljalom na klupi na putu ka izlazu u Evropu i ima pravo da veruje da može da dostigne cilj. Pored toga, pre odmora tim iz Vilje do Kondea dokazao je koliko je stabilan i dobro uigran sastav. Remizirao je (1:1) na Dragau sa liderom Portom, a neporaženi niz u vidu devet mečeva ipak je prekinut u prvom kolu nastavka.

PRIMEIRA - 26. KOLO

Utorak

Žil Visente - Famalikao 1:3 (0:2)

/Vijeira 77 - Martins 12pen, Gonsalveš 42, Bangera 90ag/

Sreda

Setubal - Santa Klara 2:2 (1:1)

/Pereira 45+4, Antonuči 78 - Santana 38pen, Krisan 86/

Portimonense - Benfika 2:2 (0:2)

/Dener 66, Tavares 77- Pici 18, Almeida 31/

Porto - Maritimo 1:0 (1:0)

/Korona 6/

Četvrtak

Belenenseš - Gimaraiš 1:1 (1:1)

/Sako 29ag - Tešeira 39/

Tondela - Aveš 2:0 (1:0)

/Ronan 11, 57/

Petak

20.00: (3,25) Moreirense (3,30) Rio Ave (2,25)

22.15: (1,35) Sporting (4,90) Pasoš Fereira (9,50)

Subota

22.00: (1,40) Braga (4,50) Boavista (8,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Sporting LisabonPasoš FereiraRio Avemoreirense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara