©Starsport
©Starsport

Ništa od transfera: Zukić preskup za Ruse

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.02.24. | 16:03

Propali pregovori Vojvodine i Urala

Tokom aktuelnog prelaznog roka u ruskim medijima se pojavila vest da je Dejan Zukić na radaru pojedinih klubova, pto su potom potvrdili i čelnici Novosađana, međutim pregovori superligaša sa Uralom završili su se neuspešno, a kao nepremostiva prepreka na putu do dogovora ispostavila se visina obeštećenja.

Kako je za ruski portal Sport24 istakao posrednik u pregovorima dve strane Baliku Nibombe, pregovori sa Uralom su propali.

Izabrane vesti

"Nismo uspeli da postignemo dogovor sa Uralom o transferu Zukića. Pregovori su završeni. Dejanov prelazak u RPL ove zime je praktično nemoguć", rekao je agent.

Isti izvor je istakao da klubovi nisu uspeli da postignu dogovor oko visine obeštećenja i da se otkupna cena ispostavila kao previsoka za ruski klub. Iako se ne pominje tačan iznos koji je Vojvodina tražila za slobod veznog fudbalera, ranije se pominjalio da Novosađani izdanka svoje škole ne bi pustili za manje od 1.000.000 evra.

Prelasci iz Vojvodine u Premijer ligu Rusije u prošlosti nisu predstavljali retku pojavu, poslednji koji su otišli tim putem su Nikola Čumič i Milan majstorović, od ove sezone igrači Rubina i Dinama iz Moskve. Rekordni transfer u Rusiju sa Karađorđa još drži Miloš Krasić koji je za 2.250.000 evra prešao u redive Armejaca leta 2004. godine. Za razliku od Zukića, dres Vojvodine je Uralovim u prošlosti zamenio Radovan Pankov, dok su sa iste polazne tačke put Premijer lige Rusije otišli Predrag Sikimić i Milan Vještica, koji su prelazili u Amkar i Zenit.


tagovi

FK VojvodinaDejan ZukićRusijaUral

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara