Nisu navijači cvećke, ali šta bi fudbalerima da se hvataju za vrat

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 20:34

U prvoj utakmici po povratku publike na stadione, Panatinaikos savladao PAOK- u Solunu, uz dva isključenja

Čekali su navijači dva meseca da se vrate na stadione u Grčkoj, ali izgleda da nisu samo ratoborni tifozi odgovorni za problem huliganizma. Fudbaleri se baš ne trude da ponude mladima primer kako bi trebalo da se ponašaju, te su u završnici prve polufinalne utakmice tamošnjeg kupa, PAOK – Panatinaikos, režirali incident režir. Kao posledica koškanja, koje se umalo nije pretvorilo u tuču, opravdano su isključeni Tajson (gle ironije imena) i Anastasios Bakasetas.

Najbolje što je holandski sudija Alard Lindhut mogao da uradi – učinio je. Zbog neprimerenih gestova ih je poslao u svlačionicu u 79. minutu, pa ni Brazilac, ni bivši as Trabzona neće biti na raspolaganju stručnim štabovima u revanšu u koji Zeleni nose gol prednosti – 1:0.

Izabrane vesti

Za rezultat na krcatom Tumba stadionu postarao se Andraž Šporar, tako što je u 53. minutu bio dovoljno spretan da reaguje posle odbitka i 11. golom u sezoni – prvim u masovnijem takmičenju – potvrdio kakav je adut u ekipi Fatiha Terima.

Ni sjajna podrška sa tribina, jer se posle zabrane grčkih vlasti zbog učestalih sukoba navijačkih grupa, publika vratila na stadione prvi put od 12. decembra, nije pomogla PAOK-u. Jeste domaćin stvorio dovoljan broj obećavajućih situacija, samo što nije našao put do cilja. Čak ni sreće nije imao u pojedinim trenucima, kao u nadoknadi kad je posle udarca Meitea lopta kačila Jevdaja, ali se odbila tek do stative.

Tako se Panatinaikos, za koji je na poziciji levog beka igrao Filip Mladenović, revanširao PAOK-u za nedavni poraz na istom mestu u prvenstvu (1:2), dok će PAOK, sa Andrijom Živkovićem imati priliku da se plasira u finale, ako slavi u Atini, 21. februara.



tagovi

PanatinaikosPAOKPAOK SolunGrčkaGrčka 1Kup GrčkeAndraž Šporar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara