Niti je šta prodao, niti je šta doveo ove zime, a najveća greška mu je Mbape: Leonardu pakuju kofere u Parizu

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.02.22. | 14:49

Odnosi Brazilca sa Naserom Al Kelaifijem naglo zahladneli, baš kao i oni sa Maurisijom Poketinom, a ni Zinedin Zidan ga ne vidi kao budućeg saradnika

Pozicija sportskog direktora Pari Sen Žermena Leondarda ozbilno je uzdrmana. Prema pisanjima francuskih medija, nekadašnjem treneru Intera i Milana, ali i direktoru Rosonera, najviše se zameraju potezi napravljeni u poslednjih nekoliko meseci, kao i to što je u nedavno završenom prelaznom roku potpuno podbacio.

Leonardo nije uspeo da obezbedi prodaju nekih igrača tokom januara i tako donese novčani priliv, a zakazao je i u odnosima sa drugim sportskim direktorima, pre svega sa funcionerom Totenhema Fabio Paratičijem, zbog čega je razočarao i Maurisija Poketina. Argentinac je želeo da dovede Tangija Ndombelea u klub, ali je on na kraju završio na pozajmici u Lionu. Pored svega toga propao je i prelazak Erika Ebimbea u Leverkuzen, što se takođe smatra Leonardovim propustom.

Izabrane vesti

Tamošnji mediji pišu i da bi Leonardovo dvoumljenje oko budućnosti Kilijena Mbapea moglo da se ispostavi kao njegova najveća greška, pošto je izgubljeno dragoceno vreme za prodaju igrača dok se još uvek moglo izvući obeštećenje. Na kraju je stvari u svoje ruke morao da preuzme Naser Al Kelaifi, koji je pokušao da obezbedi novi ugovor za veliku zvezdu, ali je to sada praktično nemoguće.

Leonardo je prethodno imao loš odnos sa Tomasom Tuhelom, to se ponovilo i sa Poketinom, a prema poslednjim izveštajima ni Zinedin Zidan, kojeg vide kao budućeg trenera ekipe, nije previše raspoložen da radi sa Brazilcem, već bi na tom mestu voleo da vidi Arsena Vengera, koji je očigledno spreman za novu ulogu u fudbalu.

Al Kelaifi je ranije imao mnogo bolje odnose sa Leonardom, koji je u svom prvom mandatu bio odgovoran za dovođenje brojnih zvezda u klub. Na to mesto je postavljen ponovo u junu 2019. godine, ali su odnosi u poslednje vreme naglo zahladneli, pa su svi izgledi da bi saradnja uskoro mogla da se završi.


tagovi

LeonardoNaser Al KelaifiNaser Al-Kelaifi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara