Foto: granadacf.es
Foto: granadacf.es

Njegoš Petrović ima novog trenera: Karanka došao da zaustavi Granadin slobodan pad

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 22:25

Iskusni Španac se vratio u domovinu

Gradana ima novog trenera. Konačno, mesec i po dana otkako je Robert Moreno napustio Los Karmenes, klub iz Andaluzije dobio je novog kormilara – Aitora Karanku.

Iskusni španski stručnjak je samostalan trenerski posao do sada obavljao isključivo na Ostrvu (u Real Madridu bio pomoćnik Žozeu Murinju). Vodio je Birmingem, Notingem Forest i Midlzbro, timove sa kojima je pokušavao da izbori promociju u Premijer ligu, što mu je sa potonjim i pošlo za rukom.

Izabrane vesti

Sada ga pak čeka potpuno rugačiji zadatak - pokušaće da zaustavi slobodan pad Granade i ostavi je u Primeri. Ekipa za koju od januara nastupa Njegoš Petrović dobila je samo jednu od poslednjih 14 utakmica u prvenstvu. Sa Robertom Morenom je na devet utakmica u 2022. godini osvojila svega tri boda, zbog čega je 44-godišnji španski stručnjak ostao bez posla.

Pokušao je Ruben Toresilja da razdrma ekipu, učinilo se da će uspeti kada je u uvodne tri utakmice osvojio četiri boda, ali je potom pretrpeo dva ubedljiva poraza u kojima je primio po četiri gola. Sada je na Karanki da pokaže kako nije zaboravio trenerski posao, iako je bez istog više od godinu dana, od marta 2021. kada ga je Birmingem otpustio.

Ostaje da se vidi kakav će biti Petrovićev status kod novog trenera. U planovima prethodne dvojice ga je bilo, kod Toresilje je čak počeo svaku utakmicu, ali kako to obično biva, sa novim trenerom dolaze i određene promene. Koliko će uticati na bivšeg fudbalera Crvene zvezde tek ćemo videti.

Karanka će debitovati u sredu na Vanda Metropolitanu protiv Atletiko Madrida, posle čega ga očekuje još pet utakmica u kojima će pokušati da ostavi Granadu iznad crte. Trenutno je na 17. poziciji, ali samo zbog boljeg međusobnog skora sa Maljorkom (oba tima imaju po 29 bodova), koju je u prvom delu sezone dobio ubedljivo - 4:1.


tagovi

Aitor KarankaGranadaNjegoš Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara