Tejdžon Bjukenen i Gustavo Bou (©AFP)
Tejdžon Bjukenen i Gustavo Bou (©AFP)

Nju Ingland na pragu rekorda MLS-a, na terenu Joveljić, Stojanović i Veselinović

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.10.21. | 23:03

Još malo je ostalo do kraja ligaškog dela sezone, pa sve "puca" od borbi za plej-of

Sa dve preostale utakmice do kraja, Nju Ingland je na pobedu daleko od toga da uđe u istoriju MLS-a kao najbolji tim u ligaškom delu takmičenja. Sa 70 sakupljenih bodova do sada, dele ga samo dva da poravna učinak Los Anđeles FK-a iz 2019. a ukoliko noćas slavi nad Koloradom, preuzeće primat (01.00).

Sastav iz okoline Botona remizirao je pre tri dana na gostovanju Orlandu 2:2, postavši treći tim u istoriji lige koji je stigao do 70 poena u sezoni, dok Rapidsi u borbi za prvo mesto u Zapadnoj konferenciji zaostaju za Sijetl Saundersima tri boda.

Izabrane vesti

01.00: (1,65) Nju Ingland (3,80) Kolorado (5,50)

Bez obzira koliko dobro ili koliko se njihovi protivnici trudili, izgleda da niko ne može da zadrži Revse mirnima punih 90 minuta. Orlando Siti je bio blizu u nedelju, "isključivši" ih na 81 minut, ali na njihovu nesreću, to nije bilo dovoljno jer su momci Brusa Arene pokazali odlučnost da zarade još jedan bod, produživši niz neporaženosti na devet utakmica.

Nju Ingland je igrao kao tim cele godine kada je to bilo najpotrebnije, zabeleživši 68 asistencija u 2021. godini, što je novi klupski rekord koji je premašio staru oznaku od 66, koja je bila na snazi ​​od 1998. godine. Ova grupa ekipe iz predgrađa Bostona ima ogromnu "dubinu" sa 14 različitih igrača koji su se upisali u listu strelaca ove sezone, ali još mnogo posla je pred Arenom u borbi za titulu.

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih?

Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------

Kolorado će igrati u plej-ofu drugu sezonu zaredom posle impresivne pobede od 2:0 tokom vikenda protiv Portland Timbersa. U tom procesu, Robin Frejzer i Burgundi bojsi su se vratili u bitku za prvo mesto i prednost domaćeg terena u Konferenciji, pošto u predstojeći duel ulaze sa 55 bodova, čime su se izjednačili sa drugoplasiranim Sporting Kanzas Sitijem. Naruku im je išla i činjenica da je vodeći Sijetl sinoć poražen od LAFC-a sa 3:0.

Rapidsi su u vrhu tabele zbog discipline, posvećenosti i neumornog rada, što im je omogućilo da ostvare 15 pobeda ove sezone, čime su izjednačili rekord franšize. Ne samo da su izjednačili rekord franšize po trijumfima, već su u subotu ostvarili i svoju 300. pobedu u ligaškom delu sezone, a ako ova grupa uspe da ostvari barem pobedu i remi iz poslednja tri meča pre početka plej-ofa, to bi donelo novi klupski rekord po broju bodova u sezoni, koji je na koti 58, i postavljen je 2016. godine.

02.30: (1,95) Kanzas Siti (3,50) LA Galaksi (3,90)

Na teren će noćas i sva tri srpska internacionalca. Dejan Joveljić sa LA Galaksijem ide u goste Sporting Kanzas Sitiju. Domaćin je drugoplasiran na Zapadu, sa tri boda manje od vodećeg Sijetla, ali ima i dva meča manje. Pre pet dana je upravo pobedio Saunderse, pa u trijumfalnom raspoloženju iščekuje Galaksi, koji vodi borbu za plasman u doigravanje. Tim iz Grada anđela je trenutno na petom mestu, ali sa samo dva boda više od mesta ranog završetka sezone, pa mu je svaki bod dragocen. Joveljić je do sada na 13 mečeva postigao dva gola.

Luka Stojanović blista u taboru Čikago Fajera sa osam golova, međutim, sastav iz Vetrovitog grada neće moći da stigne do plej-ofa. Preostala su mu još dva duela do finiša, a zaostatak u odnosu na doigravanje je nedostižnih devet bodova. Ipak, Čikago je u seriji od tri meča bez poraza, a na minula dva je slavio. Noćas Čikago gostuje Njujork Sitiju, koji je nanizao četiri trijumfa i na ivici je plej-of zone.

Naposletku, Ranko Veselinović i njegov Vankuver dočekuju Minesotu Junajted, u okršaju rivala koje deli jedan bod u korist gostiju koji su na mestima koja vode u plej-of. I jedni i drugi su bez neuspeha na tri protekla duela, a defanzivac je do sada jednom bio strelac ove sezone.


tagovi

MLS ligaMLSNju Ingland RevolušnČikago FajerLA GalaksiVankuver VajtkepsKolorado RapidsLuka StojanovićDejan JoveljićRanko Veselinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara