Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Njujork Siti i Sijetl za istoriju i finale

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 23:08

Pumas noćas dobija rivala u borbi za pehar KONKAKAF Lige šampiona

Pumas je u finalu KONKAKAF Lige šampiona i braniće meksičku hegemoniju u novom izdanju ovog takmičenja. Rivala u borbi za najvredniji pehar u Severnoj, Srednjoj i Karipskoj Americi dobiće noćas posle revanša na Red Bul areni, gde će Njujork Siti pokušati da se vrati u život posle poraza 3:1 od Sijetl Saundersa (03.00).

Poslednja utakmica je bila mali šok za Građane, koji se nadaju preokretu situacije na svom terenu kako bi se plasirali u svoje prvo kontinentalno finale u istoriji kluba. Njujork Siti je inače šampion MLS kupa 2021.

Izabrane vesti

Prva utakmica između dve ekipe završena je 3:1 u korist Sijetla. Albert Rusnak je pogodio za tim Brajana Šmecera u 16. minutu pre nego što je Njujork Siti uzvratio preko Tijagu Andradea samo 11 minuta kasnije. Džordan Moris je vratio vođstvo Sijetlu pred odlazak na pauzu, a Nikolas Lodeiro je u drugom poluvremenu pogodio sa bele tačke za konačan rezulat.

03.00: (1,67) Njujork Siti (3,70) Sijetl (5,40)

Njujork Siti je, takođe, loše započeo novu sezonu MLS-a. Pobedili su igrači Ronija Deile samo u jednoj od svojih prvih pet utakmica u novoj kampanji i izgubili tri u tom procesu. Prevazilaženje loše situacije i minusa od dva gola protiv Sijetla moglo bi da se pokaže kao ogroman podsticaj i za tim i za navijače.

Forma Saundersa u ranoj sezoni takođe nije bila nešto o čemu se može pričati u superlativu. Nalaze se na 11. poziciji na tabeli MLS Zapadne konferencije sa samo dve pobede u pet susreta. Kao i Njujork, i Sijetl se nada prvom nastupu u finalu Lige šampiona u istoriji.

Dve strane su se u prošlosti sastale šest puta. I jedni i drugi su pobedili po tri duela, a u četiri prethodna okršaja radovao se domaći tim.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

Kruz Azul - Pumas 0:0 /prvi meč 1:2/

Četvrtak

03.00: (1,67) Njujork Siti (3,70) Sijetl (5,40) /prvi meč 1:3/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

KONKAKAF Liga šampionaNjujork SitiSijetl Saunders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara