Memfis Depaj (© Reuters)
Memfis Depaj (© Reuters)

Njukasl bi platio Memfisa 20.00.000 evra, čak bi mu Barsa dala deo novca samo da ode

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 10:43

A Depaj mudro čeka letnji prelazni rok

Kvalitetan špic, samo je pitanje da li kalibar za gigante. Nije prošao u Mančester junajtedu, teško se može konstatovati da je blistao u Barseloni, mada su ga u toj misiji sprečile povrede, zbog čega Katalonci odavno razmišljaju da se rastanu sa Memfisom Depajom. Još pre Mundijala su izrazili želju da holandskog reprezentativca skinu sa platnog spiska, a kad se turnir u Kataru okončao stigla im je prva ponuda.

I to iz Engleske. Ambiciozni Njukasl, koji igra iznad očekivanja i posle trećine takmičenja u Premijer ligi je na mestu koje vodi u Ligu šampiona, gleda kako da osveži ekipu u januarskom prelaznom roku. Kako je pre godinu dana prešao u vlasništvo Saudijaca jasno je da novac nije problem da se napravi što je moguće snažniji tim zbog čega se rodila ideja o angažmanu 28-godišnjeg špica.

Izabrane vesti

Klub sa Sent Džejms parka je Barseloni ponudio čak 20.000.000 evra. Čak, ako se ima u vidu činjenica da su pre samo nekoliko meseci u Kataloniji želeli da ga se reše po bagatelnoj ceni od svega 5.000.000 evra, ali onda je usledio Mundijal, na njemu Memfis igrao dobro, a kako to obično biva, cena na tržištu mu je skočila. Bez obzira što mu ugovor sa Barsom ističe već na leto, Njukasl bi da ga dovede sad i tako poveća ambicije da se plasira u elitni rang evropskog fudbala.

I Barselona bi da ga pusti, samo...

Memfis Depaj ne bi da ide sad. Prvo, što mu se ne sviđa da menja sredinu usred sezone. A drugo, ako bi sačekao letnji prelazni rok napustio bi Nou Kamp kao slobodan igrač i onda bi mogao za sebe da dobije daleko veću platu nego ako bi se sad za njega plaćalo obeštećenje.

Zato Barsa pokušava da ga privoli da, ipak, ode. Navodno je spremna da deo od tih 20.000.000 evra koliko bi uplatio Njukasl prebaci na račun Memfisa Depaja, kako bi ga odobrovoljio.


tagovi

Memfis DepajBarselonaZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara