(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Njukasl Džoa Ledlija izaziva Marinerse

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.12.20. | 06:30

Sudar timova kojima je primarni cilj da izbegnu poslednje mesto u Australiji

Dočekala je australijska A-liga prvu pobedu u novoj sezoni, ali ne i goleadu. Zakopčani su bili klubovi do grla. Remi bez golova i zatim minimalaci Nunovog Melburn Sitija i Mekartura na baskijski pogon. Na crtu Central Koust Marinersima staće legendarni Džo Ledli i Njukasl Džetsi (09.05).

Ambicije skromne i iste za oba tima – da ne završe kao “fenjeraši”.

Izabrane vesti

Imaće srpska zajednica iz Sidneja i okoline za koga da navijaju u narednoj sezoni. Ekipu Central Kousta iz Gosforda pojačao je u prelaznom roku Stefan Janković, bivši fudbaler OFK Beograda. Od Jankovića, koji je ponikao u Partizanu, a seniorsku karijeru gradio među Romantičarima s Karaburme i Borcu iz Čačka, mnogo se očekuje na sredini terena i odmah je projektovan da bude među starterima.

Ipak, Stefan Janković neće moći da pomogne saigračima u pohodu na prvi trijumf na otvaranju sezone. Partizanov učenik je u karantinu, kao i Markos Urenja i Mihal Janota. Dobrano oslabljeni Marinersi ulaze u sezonu.

Trener Alen Stajčić je na klupi od prošle sezone, vratio se muškom fudbalu nakon što je 11 godina vodio ženski tim Sidneja i reprezentacije Australije.

Iz Evrope je među Marinerse došao i Poljak Mihal Janota, koji pokriva poziciju krila, u klub se posle sedam godine vratio vezista Oliver Božanić, dosadašnji vezista škotskog Hartsa.

Najveći cilj Central Kousta će biti da – ne bude poslednji! Tri sezone zaredom Mornari su završili kao „fenjeraši“ i liga bi imala zakonsko pravo, ako bi poželela, da im oduzme licencu za takmičenje u A-ligi. Ali, verovatnije je da će do kraja sezone klub dobiti novog vlasnika, jer Majkl Čarlsvort želi da ga se reši.


Prvo ime Njukasla je Džo Ledli. Velški veteran, dugogodišnji vezista Seltika, Kristal Palasa, Derbija, te reprezentacije, došao je u februaru u Australiju, potpisao kratkoročni ugovor, a evo, počeće i novu sezonu u Njukaslu.

Ledli je igrač sa daleko najbogatijom karijerom i najvećim imenom u timu, te nije čudo što mediji u Australiji predviđaju Džetsima – poslednje mesto. Njukasl kreće u sezonu čak i bez zvaničnog prvog trenera, jer Krejg Dins ima status vršioca dužnosti, a klub je i bez vlasnika, pošto je Martin Li digao ruke i pokušava od letos da ga proda.

Njukasl Džetsi za gostovanje Central Koustu neće na raspolaganju imati suspendovanog Nigela Bugarda, te povređene Džona Kutrumbisa i Bena Kantarovskog.

Od poslednja tri međusobna okršaja Central Kousta i Njukasla, dva su završena bez pobednika, ali je onaj u kojem su Džetsi slavili (4:3) podsetio na period kada su utakmice A-lige često ulazile u 7+.

AUSTRALIJA – 1. KOLO

Ponedeljak

Vestern Junajted - Adelajd 0:0

Utorak

Brizbejn Ror - Melburn Siti 0:1 (0:0)

/Metkaf 52/

Sreda

Vestern Sidnej - Mekartur 0:1 (0:0)

/Miligan 72/

Četvrtak

09.05: (3.10) Central Koust (3.30) Njukasl Džets (2.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1Central Koust MarinersiNjukasl Džets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara