Kuluševski, Son i Emerson Rojal proslavljaju gol (Reuters)
Kuluševski, Son i Emerson Rojal proslavljaju gol (Reuters)

Njukasl izrešetan u Totenhemovoj streljani: Plejmejker Hari može da odmori kad bekovi padnu u trans(VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 19:29

Svrake povele, pa primile pet komada u Londonu

Nije se Hari Kejn šalio kada je sredinom marta rekao da su šanse Totenhema da se domogne Lige šampiona više nego realne. Od tog trenutka Sparsi su pobedili Brajton i Vest Hem, a večeras masakrirali Njukasl u svojoj streljani. Dozvolili su Svrakama da povedu u finišu prvog dela, ekspresno izjednačili, a onda u drugom delu ispaljivali metak po metak za petu prvenstvenu pobedu u poslednjih šest utakmica - 5:1.

Nisu londonskom klubu nedostajali golovi Kejna, koji je i danas pokazao da je najbolji plejmejker među napadačima u Premijer ligi. Jednostavno, okršaj 31. kola Premijer lige na Vajt Hart Lejnu obeležilo je nesvakidašnje napadačko raspoloženje, Totenhemovih bekova i defanzivaca. Ben Dejvis, Met Doerti i Emerson Rojal kao da su upali u neku vrstu golgeterskog transa.

Izabrane vesti

Na vodeći gol u režiji Švajcarca Fabijana Šera, domaćin je odgovorio izjednačujućim pogotkom Bena Dejvisa. Son mu je nacrtao loptu na čelo, a levi bek, danas u funkciji trećeg štopera, zakucao je loptu u mrežu. Počelo je drugo poluvreme, a Hari Kejn uspeao da izdrži jak duel, pa da koji sekund kasnije zavrne loptu za Meta Doertija koji su ubacio iz drugog plana i doneo preokret na drugoj stativi. Irac je upisao drugi gol u sezoni, Kejn 40. asistenciju otkako nastupa u Premijer ligi - koliko je poslednjih sezona promenio prirodu svoje pozicije vidi se i kroz detalj da mu je 211 nastupa bilo potrebno za prvih 20 asistencija, a da je potpom isto toliko zabeležio na svega 63 meča. Jedan od najboljih napadača u istoriji Premijer lige, zapravo služi saigrače loptama maltene podjednako kvalitetno kao jedan Kevin De Brujne.

Šest minuta nakon gola Deortija, Dejan Kuluševski je pripremio zicer poziciju za Hjong Min Sona, od danas drugog strelca Premijer lige sa 14 golova (deoba drugog mesta sa Diogom Žotom), da bi se Doerti po isteku sat vremena igre upisao i u listu asistenata. Jedan bek namestio je gol drugom, a u završnici se odlično snašao Emerson Rojal.

Desetak minuta pre kraja kombinovale su i rezerve Antonija Kontea - Lukas Moura je proigrao Stivena Bergvajna, a Holanđanin rutinski rešio situaciju jedan na jedan sa Martinom Dubravkom. Pukla je i druga petarda Totenhema u prethodnih mesec dana, jer su Pevci pet lopti u mrežu spakovali i Evertonu. Napadačko raspoloženje čitavog tima je na sjajnom nivou o čemu svedoči i 17 pogodaka na poslednjih pet utakmica, što je u proseku 3,4 pogotka po meču.

Da je Kejn znao šta priča vidi se i kada se baci pogled na tabelu. Tamo je Totenhem preuzeo četvrtu poziciju koja garantuje Ligu šampiona, doduše sa istim brojem bodova (54) kao i Arsenal koji ima dve utakmice manje. Pevci osim derbija sa Liverpulom na novom Vajt Hart Lejnu u 36. kolu, do kraja sezone imaju vrlo pristojan raspored. Poređenja radi, Arsenal krajem aprila ima vezane derbije protiv Čelsija, Mančester Junajteda i Vest Hema.


PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Subota

Liverpul - Votford 2:0 (1:0)

/Žota 22, Fabinjo 89 penal/

Brajton - Norič 0:0

Barnli - Mančester Siti 0:2 (0:2)

/De Brujne 5, Gundogan 25/

Čelsi - Brentford 1:4 (0:0)

/Ridiger 48 - Janelt 50, 60, Eriksen 54, Viza 87/

Lids - Sautempton 1:1 (1:0)

/Herison 29 - Vord-Prauz 49/

Vulverhempton - Aston Vila 2:1 (2:0)

/Joni 7, Jang 36ag - Votkins 86/

Mančester Junajted - Lester 1:1 (0:0)

/Fred 66 - Iheanačo 63/

Nedelja

Vest Hem - Everton 2:1 (1:0)

/Kresvel 32, Bouen 58 – Holgejt 53/

17.30: (1,53) Totenhem (4,10) Njukasl (6,50)

Ponedeljak

21.00: (3,90) Kristal Palas (3,50) Arsenal (2,05)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnTotenhemNjukaslMet DoertiEmerson RojalBen Dejvis

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara