Martineli skače preko Poupa (Reuters)
Martineli skače preko Poupa (Reuters)

Njukasl posle 13 godina preživeo Emirejts, Mitrogol nastavio teror za treću vezanu recku Fulama (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 03.01.23. | 22:46

Arsenal i Njukasl odigrali nerešeno bez golova u severnom Londonu, Tobdžije možda i oštećene za penal u dubokoj nadoknadi

Gotova je Arsenalova pobenička serija. Prvi put posle 40 dana našao se tim sposoban da zaustavi kaznenu ekspediciju Mikela Artete. Došao je Njukasl u 19. kolu Premijer lige na Emirejts, i na mesto koje od 2010. godine slovi za groblje njegovih snova o bodovima uspeo da ostane neporažen. Prvenstveno zahvaljujući svom golmanu Niku Poupu i njegovoj odličnoj intervenciji na udarac Edija Enketije u završnici meča, a moguće i zbog, zaličilo je, greške sudije Bobija Medlija koju u dubokoj nadoknadi nije dosudio penal za domaćina - 0:0

Posle prvog, izuzetno tvrdnog i poprilično izjednačenog prvog poluvremena, Tobdžije su u drugom pokazale pristup tima koji želi pobedu, a Svrake lice ekipe koja ne želi da izgubi. I na kraju zadovoljniji mogu i moraju da budu izabranici Edija Haua jer ih je lider Premijer lige ozbiljno pritisnuo u završnici susreta. Martinelijev trzaj glavom i udarac pola metra od stative, bio je uvertira za kolosalnu šansu Enketije i briljantnu odbranu Poupa levom nogom, da bi u nadoknadi čitav tim Arsenala krenuo u juriš ka glavnom sudiji nakon što igranje rukom rezerviste Marfija nije okarakterisao kao penal.

Izabrane vesti

Dok su se kraj aut-linije prepucavali Arteta i Hau, dok trajala hajka na Medlija, glavni arbitar je imao komunikaciju sa VAR sobom, ali nije otišao da pogleda snimak. U Arsenalu sigurno nisu zadovoljni, videćemo hoće li to biti potvrđeno i Artetinim reakcijama, odnosno rečima na konferenciji za medije.

Bilo kako bilo, Arsenal se u prvom poluvremenu uverio zašto je Njukaslova odbrana najbolja u ligi. Svrake su prvi tim od starta sezone koji je spečio Arsenal da postigne gol na Emirejtsu upisavši čak 10. meč na kojem je sačuvao mrežu. Pritom je gost učinio uslugu Mančester Sitiju koji je trenutno na minus osam u odnosu na Arsanal uz utakmicu manje.

Bukajo Saka u prvom delu nije uspevao da našteti levom beku gostiju, dvometrašu Denu Burnu, Migel Almiron se više fokusirao na pomoć saigračima oličenu kroz pet uspešnih startova u za uvodnih 45 minuta. Niko u tom periodu nije imao više od najboljeg strelca Njukasla.

Sve ozbiljnije opasnosti po gol koje je izrodilo prvo poluvreme svode se na pokušaj Martinelija glavom iz 34. minuta, odnosno nekontrolisani trzaj, takođe glavom u režiji Žoelintona. Da je Brazilac bolje reagovao na drugoj stativ u nadoknadi poluvremena, vrlo izvesno bi Njukasl poveo, te bismo u drugom delu nesumnjivo gledali nešto drugačiju utakmicu. Ovako dosta opreznosti i kalkulisanja kod oba stručnjaka i na kraju, ipak razočaravajući remi mirnih mreža.

Istovremeno, najsadržajniju predstavu večeri ponudili su Lester i Fulam, a ni samim Kotidžersima nije baš najjasnije kako su trijumfovali na King Pauer stadionu - 1:0. Jesu od 17. minuta vodili zahvaljujući 11. prvenstvenom golu Aleksandra Mitrovića, ali se drugo poluvreme igralo po taktovima Lisica.

Nije ih uplašio rani pogodak srpskog golgetera, samo minut nakon što se posle starta Vilfida Ndidija, činilo se toliko oštrog da će ga udaljiti sa terena. Pridigao se Mitrogol pa sjajno obradio Vilijanovu loptu pre nego što ju je poslao u mrežu oborivši lični rekord po broju pogodaka u Premijer ligi... Onaj iz takmičarske 2018/19, takođe u dresu Fulama.

Postao je Mitrović i prvi igrač Fulama koji je pogodio na tri uzastopna premijerligaška gostovanja još od 2006. godine i Heidara Helgusona, ali je pokvario utisak žutim kartonom zbog kojeg će propustiti okršaj protiv Čelsija na Krejven Kotidžu 12. januara.

Ispostavilo se da je taj pogodak poslao tim sa Krejven Kotidža na sedmu poziciju Premijer lige, a da Fulam tu i ostane sa nekoliko sjajnim intervencija postarao se Bernd Leno. Pomogla je i prečka što je u završnici meča sprečila novi evrogol Jurija Tilemansa. Poklopio je Belgijanac loptu u svom stilu, King Pauer je već video novu majstoriju, novu bombu, ali okvir gola se isprečio.

Posle odličnih rezultata ostvarenih krajem oktobra i početkom novembra, Lester je ponovo u krizi. To pokazuje i večerašnji, treći vezani poraz. Doduše, govor tela na terenu, prvenstveno u drugoj polovini meča daleko je od zabrinjavajućeg. Pritom Lester čeka na povratak najboljeg igrača Džejmsa Medisona.

PREMIJER LIGA – 19. KOLO

Ponedeljak

Brentford - Liverpul 3:1 (2:0)

/Konate 19ag, Visa 42, Mbeumo 84 - Okslejd Čemberlen 50/

Utorak

Arsenal - Njukasl 0:0

Everton - Brajton 1:4 (0:1)

/Grej 90+2pen - Mitoma 14, Ferguson 51, Marč 54, Gros 57/

Lester - Fulam 0:1 (0:1)

/Mitrović 17/

Mančester Junajted - Bornmut 3:0 (1:0)

/Kazemiro 23, Šo 49, Rašford 86/

Sreda

20.30: (2,10) Sautempton (3,50) Notingem Forest (3,80)

20.45: (2,65) Lids Junajted (3,25) Vest Hem (2,70)

21.00: (2,05) Aston Vila (3,50) Vulverhempton (3,90)

21.00: (3,35) Kristal Palas (3,40) Totenhem (2,30)

Četvrtak

21.00: (5,70) Čelsi (3,80) Mančester Siti (1,70)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalNjukasl

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara