Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Njukasl uhvatio zalet, Siti pada na dno

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 23:50

Zanimljiv dvoboj u prvenstvu Australije

Igranje na domaćem terenu do sada je bilo stresno za Njukasl. Slaba izdanja na Mekdonald Džons stadionu direktno su kumovala slabom utisku Džetsa u tekućoj kampanji prvenstva Australije, zbog čega je u taboru ekipe Krega Dinsa prisutna velika motivacija da se ostvari pobeda nad Melburn Sitijem u okviru 19. kola A-lige (06.05).

Njukasl deli poslednje mesto na tabeli, ali za razliku od Velingtona i Melburn Viktorija ima najmanje meč više, a sudar sa Sitijem prilika je da se domaćin odmakne sa dna i upiše treči pozitivan rezultat u nizu. Sa druge strane, gosti su sakupili dva boda više od rivala i nedavno su pali na osmu poziciju posle dva poraza u nizu.

Izabrane vesti


Pošto je pretrpeo četiri uzastopna neuspeha tokom početnih nedelja sezone - tri kod kuće - trener Dins je bio ubeđen da će uskoro biti smenjen sa mesta privremenog šefa Njukasla. Međutim, četiri boda sa gostovanja Velingtonu i Vestern Sidnej Vonderersima omogućili su mu da nastavi započet posao i pokuša da izbori" stalno zaposlenje, ali prema izveštajima iz Australije on je veoma blizu otkaza ukoliko izgubi utakmicu.

Ako Džetsi slave u nedelju rano ujutru po srednjoevropskom vremenu, mogli bi da pređu na pozicije u sredini i preokrenu tok haotičnog početka kampanje.

Za razliku od Džetsa koji su se probudili i krenuli da osvajaju bodove, Melburn Siti sada rizikuje da se približi dnu tabele. Trener

Patrik Kisnorbo

, nekadašnji štoper Lestera i Lidsa, bio je svedok da je njegov tim u svakom porazu primio po tri gola od Pert Glorija i Sentral Koust Marinersa, produživši niz utakmica bez sačuvane mreže na četiri.

Iako se čini da Siti ima malo problema u poslednjoj trećini, Kisnorbo je svestan da mora da nađe rešenje zabrinjavajuće forme u defanzivi. Uprkos uzastopnim padovima daleko od kuće, u taboru ekipe iz Melburna biće ohrabreni time što su Džetsi izgubili svoja tri ovosezonska meča na svom stadionu ove sezone.

Njukasl je tokom nedelje ozvaničio dva potpisa, dovodeći na pozajmicu iz malezijskog Johora veznjaka Sjahrijana Abimanijua i plejmejkera Liridona Krasnićija, inače ofanzivca koji je dobio državljanstvo Malezije i može da zaigra za tamošnju nacionalnu selekciju.

Sa druge strane, Melburn ima nešto poznatije igrače poput najboljeg strelca lige prošle sezone Džejmija Meklarena, a tu je i Kreg Nun, bivše krilo Kardifa i Boltona.

AUSTRALIJA 1 - 19. KOLO

Nedelja

06.05: (2,60) Njukasl Džets (3,20) Melburn Siti (2,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1Melburn SitiNjukasl DžetsAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara