NO PASARAN: Španci ne priznaju državne simbole Kosovu, UEFA menja mesto kvalifikacija

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.02.19. | 15:50

Umesto Benidorma i Alkoja utakmice reprezentacija do 17 godina biće održane najverovatnije u Švajcarskoj

Kako jedan nelegalan potez, to jest priznanje otcepljenog dela države može da opterećuje organizacije i ljude koji sa tim nemaju veze, već samo slušaju svoje mentore gotovo svakodnevno možemo videti na primeru tzv. Kosova.

Poslednji u nizu primera nam stiže iz Uefe. Krovna kontinentalna fudbalska organizacija, koja je takođe napravila istu grešku i u svoje redove primila "državu" Kosovo sada se nalazi u velikom problemu. Naime, Španija, kao jedna od zemalja koja ne želi da se uplete u isto kolo odbila je da na kvalifikacionom turniru za EURO do 17 godina istakne simbole Kosova i da pušta himnu, te joj je zbog toga oduzeta organizacija mini-turnira u Benidormu i Alkoju na kojem je narednog meseca trebala da se odigraju mečevi četiri grupe.

Izabrane vesti

Nedavno je na Svetskom karate prvenstvu u Madridu takođe bilo zabranjeno isticanje nelegalnih simbola naše otcepljene južne pokrajine nakon čega je izvršen veliki pritisak od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Tamošnja vlada je tada rekla da više neće praviti slične probleme, ali je očigledno da se ne pita samo vlast. Španija ima velikih problema sa svijim pokrajinama, Katalonijom i Baskijom te bi joj priznavanje Kosova bilo pravi "pucanj u noge".

Iz Niona kažu da da će turnir biti premešten najverovatnije u Švajcarsku, što mladim igračima Kosova sigurno posebno odgovara, pošto će imati odličnu podršku sa tribina.

FOTO: Shutterstock


tagovi

UEFAKosovo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara