Veljko Paunović (©AFP)
Veljko Paunović (©AFP)

Noć derbija kod Sombrerosa: Paunovićev premijerni El Clásico de Clásicos

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 23:13

Meksiko 1, Klausura: Čivas Gvadalahara noćas (04.10) čeka Klub Ameriku u najvećem obračunu u ovoj zemlji Srednje Amerike, dok je Tigres u San Nikolasu domaćin lideru Montereju (02.05)

Meksiko je noćas na nogama. Igraju se dva velika derbija koja bi mogla da utiču na raspodelu mesta pred ključni deo sezone početkom maja kada se igra plej-of u Klausuri. Čivas Gvadalahara noćas (04.10) čeka Klub Ameriku, dok je Tigres nešto ranije domaćin lideru Montereju u San Nikolasu (02.05).

U prvom planu je obračun Čivasa i Klub Amerike na stadionu Akron u Zakopanu, delu milionske Gvadalahare. Srpski sttučnjak Veljko Paunović imaće debi na klupi crveno-belih u meču koji ima više imena - El Clásico del Fútbol Mexicano iliti El Clásico de Clásicos, a neretko se tretira kao El Clásico Nacional. To je sukob dva najtrofejnija i najpopularnija kluba u Meksiku.

Izabrane vesti

OVDE pročitajte o tome kako je nastao najveći meksički derbi.

04.10: (3,20) Gvadalahara Čivas (3,40) Klub Amerika (2,25)

Nekadašnji trener omladinske reprtezentacije Srbije, biši trener Čikago Fajera i Redinga nije iskusio srpski večiti derbi, a u Španiji je bio akter madridskog dvoboja sa Relom u dresu Atletika, a sada će prvi put da bude akter najvećeg derbija Sombrerosa.

Mislim da je velilčina ovog Klasika prevazilazi sve što sam dosad iskusio. Sviđa mi se atmosfera uoči ovog meča. Privilegija je biti akter ovog meča. Meksički klasik je nešto posebno. Postoje neke zajedničke stvari, strast, uzbuđenje, očekujem spektakularnu utakmicu. Verujem da će ovaj Klasiko da bude onaj koji će dugo da se pamti“, rekao je Veljko Paunović.

Tim iz Gvadalahara je imao niz od tri pobede, ali je prošle nedelje poražen u Puebli, ali je i dalje na mestu koje vodi direktno u četvrtinale plej-ofa. Velikan iz Meksko Sitija ima samo bod manje, jedan trijumf u prethodna tri kola.

Izuzetno poštujemo našeg rivala. Ove nedelje ekipa je dobro radila, veoma koncentrisano, toplog srca, ali hladne glave, fokusirani smo na ono što za nas predstavlja veliki izazov. Imam iskustva u drugim zemljama igrajući derbije. U drugim Klasicima koje sam doživeo imao sam različite rezultate sa svojim timovima. To je uvek jedinstveno iskustvo, to je nešto što vas obeležava i velika je prilika za igrače da se dokažu“.

Aleksis Vega se oporavio od povrede. Srpski stručnajk nije hteo da otkrije da li će igrati od starta.

Svi su na raspolaganju. Što se tiče Vege, videćemo da li će da počne ili da dobije minute u nastavku utakmice. Moramo da budemo oprezni“.

Vega je u predigri ovog meča istakao da nikada ne bi igrao za Klub Ameriku. Paunović je nešto slično rekao.

Od prvog tenutka kada sam ušao na vrata, ja sam Čivas i uvek ću biti Čivas“, zaključio je Paunović.

Klub Amerika je dobila meč protiv ljutog rivala prošle sezone na Asteki sa 2:1. Pre toga su dva meča završena bez golova. Dve i po godine Čivas nije pobedio ekipu iz Meksiko Sitija, odnosno na četiri prethodna duela.

02.05: (2,40) Tigres (3,25) Monterej (3,05)

U senci najveće utakmice u Meksiku, dva sata i pet minuta ranije u San Nikolasu Tigres će pokušati da ugrozi prvo mesto Montereja. Gosti su odmakli drugoplasiranoj Toluki već šest bodova i blizu su pol-pozicije pred plej-of. Biće to obračun dvojice vrsnih golgetera, Andrea Pjera Žinjaka iz Tigresa i Rohelija Funesa Morija iz Montereja.

---------------------------------

Novo, 23. kolo Mozzart Prognozzera je pred nama, nastavlja se borba za vredne nagrade i glavni dobitak od 200.000 dinara! Kao i uvek pred vama je 10 utakmica, a sve što treba da uradite je da tipujete tačne rezultate i postarate se da vam plasman i posle ove runde bude još bolji.

---------------------------------

MEKSIKO 1 (KLAUSURA) – 12. KOLO

Subota

Puebla - Atlas 0:4 (0:2)

/Lozano 6, 69, Kinjones 16, 51/

Mazatlan - Nekaksa 0:1 (0:1)

/Monreal 45+4/

Tihuana - Toluka 3:3 (0:3)

/Rodrigez 47, Valensuela 58, Kavalini 77 - Arauho 22, 24, Angulo 35/

23.55: (1,75) Kruz Azul (3,60) San Luis (4,90)

Nedelja

02.05: (2,40) Tigres (3,25) Monterej (3,05)

04.10: (3,20) Gvadalahara Čivas (3,40) Klub Amerika (2,25)

19.00: (3,00) Pumas Unam (3,40) Pačuka (2,35)

Ponedeljak

02.05: (2,50) Keretaro (3,25) Huarez (2,90)

04.05: (1,95) Klub Leon (3,80) Santos Laguna (3,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Meksiko 1MeksikoVeljko PaunovićČivas GvadalaharaKlub AmerikaMonterejTigres

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara