Navijači Tromsea (©Reuters)
Navijači Tromsea (©Reuters)

Norveški Bilbao testira Tromse

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.20. | 16:50

Obe ekipe posle prva tri kola imaju maksimalan učinak

I pored silnih promena pred početak prvenstva, Tromse je sezonu startovao na perfektan način - 3/3. Ekipa koja se pre nekoliko godina sastala sa Partizanom u kvalifikacijama za Ligu Evrope nije bila preterano ubedljiva, ali je oslanjajući se prvenstveno na čvrstu odbranu - ukupna gol razlika 4:0 - stigla do maksimalnog učinka iz prva tri kola. Mada, ruku na srce, nisu to bili bogzna kakvi rivali. Pravi test sledi tek u četvrtoj rundi protiv Ranhajma (19.00).

Norveški Bilbao, kako su u ovoj zemlji još prozvali Ranhajm zbog tradicije forsiranja lokalnih momaka, takođe je na startu bez greške, ali isto tako bez ozbiljnijeg protivnika. Ono što razlikuje ove dve ekipe jeste stil igre. Dok se Tromse oslanja na čvrstu odbranu, Ranhajm sve karte baca u napad, pa zato posle tri kola ima gotovo tri puta više postignutih golova - 11 - od večerašnjeg rivala. Međutim, taj ofanzivniji pristup naterao ih je da do sada već pet puta vade loptu iz svoje mreže.

Izabrane vesti

Dakle, dva potpuno različita stila igre, ali isti cilj - ekspresan povratak u elitu, odakle su prošle godine oba tima i ispala. Dva kluba prvi put su međusobno odmerila snage 2008. godine i od tada su se sastajali u još sedam navrata. Zanimljivo, Ranhajm ima samo jedan trijumf i to pre deset godina, jednom je bilo nerešeno, dok je Tromseu pripalo šest, od kojih pet uzastopnih. Na njihovim međusobnim mečevima golovi su neizostavni, pet puta je došlo tri ili više golova, a igra GG jednom manje.

NORVEŠKA 2 - 4. KOLO

Ponedeljak

Jerv – Ham-Kam 3:2 (0:1)

Kongsvinger – Grorud 0:1 (0:0)

Lilestrem – Stjordals Blink 0:1 (0:1)

Ojgarden – Raufoš 4:4 (2:1)

Sogndal – Sandnes 0:2 (0:0)

Stromen – Osane 0:3 (0:1)

Ul Kisa – KFUM Oslo 1:1 (0:1)

Utorak

19.00: (2,30) Ranhejm (3,30) Tromse (2,90)



tagovi

Norveška 2Tromso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara