Stadion Rozenborga (©Wikipedia/HuBar)
Stadion Rozenborga (©Wikipedia/HuBar)

Norvežani hvataju zalet: Rozenborg i Molde u borbi za sam vrh, aktuelni šampion navija za remi

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.05.21. | 10:06

Prvenstvo Norveške se nastavlja ovog ponedeljka utakmicama 4. kola

Navijači Rozenborga nisu nezadovoljni, ali ni prezadovoljni otvaranjem sezone. Letimičan pogled ka tabeli norveškog šampionata zapaziće da je najtrofejniji klub trenutno prvi na tabeli. Međutim, razlog za to je samo taj što je on već odigrao četiri utakmice, dok su većina na jednoj ili dve. Velikan iz Trondhajma uprkos tome nastavlja sezonu u ponedeljak, duelom sa još jednim kandidatom za titulu, Moldeom (20.00).

Nijedan od ta dva tima ne zna za poraz na početku sezone i to im je svakako olakšavajuća okolnost. Rozenborg je ostvario po dve pobede i nerešena ishoda, dok je Molde dva puta trijumfovao, a jednom remizirao. Tako su se izdvojili na tabeli.

Izabrane vesti

20.00: (2,50) Rozenborg (3,35) Molde (2,80)

Međutim, ono što definitivno ne zadovoljava pristalice Rozenborga je to što je njihov tim primio već pet golova. Jedino Viking (5:0) nije uspeo da mu zatrese mrežu. Zato, Volerenga (1:1), Bode/Glimt (2:2) i Bran (3:2) jesu uspeli da pokažu mane odbrane tima koji čeka na titulu od 2018. godine.

Molde je, poređenja radi, oba trijumfa ostvario bez primljenog gola. Kristijansund je savladan na premijeri sa 2:0, potom i nejaki Bran sa 4:0.

Duel Rozenborga i Moldea, baš kao i ostale susrete u 4. kola možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

Već su se izdvojila dvojica golgetera na listi strelaca, po jedan iz Moldea i Rozenborga. Zanimljivo je da su obojica vezisti. Kristofer Zaharijasen (26) je trenutno stanovnih Trondhajma, Ohi Omoidžuanfo (27) igra za Molde, a obojica su dali po pet pogodaka. Zaharijasen se međutim istakao po još jednoj stavci, već je sakupio tri žuta kartona.

Prošle sezone su i Molde i Rozenburg obezbedili kvalifikacije za Ligu konferencije, tako da ih na leto očekuju izazovi na međunarodnoj sceni. Na oba njihova duela minule sezone slavio je onaj tim koji je bio domaćin, Molde sa 1:0, Rozenborg sa 3:1. Zapravo, to je šablon koji je prisutan na njihovim okršajima od početka 2018. godine, odnosno na prethodnih šest susreta, uvek su bodovi ostajali kod kuće.

18.00: (4,70) Bran (3,90) Bode/Glimt (1,72)

Još jedna stvar zapada za oči kada se gledaju njihovi dueli. Retko se igraju nerešeni rezultati. Poslednji remi viđen je u junu 2015. godine, kada su odigrali 1:1. Od tada su odigrali 11 takmičarskih utakmica.

Sada će Rozenburg da bude oslabljen zbog povreda Henriksena i Setera, dok za Molde iz istog razloga neće moći da nastupe Elingsen, Haraldsed i Sjolstad.

Uz odgovarajuć ishod u Trondhajmu čelo tabele bi mogao da preotme aktuelni prvak Bode/Glimt. On gostuje u ponedeljak (18.00) Branu, najslabijoj ekipi u ligi, koja je na svakom od do sada odigranim mečeva primila makar tri gola.


tagovi

Norveška 1RozenborgMolde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara