Solbaken (©Reuters)
Solbaken (©Reuters)

Norvežani i Šveđani u glas: Teže nije moglo

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 19:57

„Srbija je danas još bolja nego kad nas je pobedila“, kaže Solbaken, selektor Norveške

Za Norvežane i Šveđane žreb za Ligu nacija je – potop! Nisu se skandinavska braća obradovala što će igrati jedni protiv drugih, a jednako im se ne sviđa što će se nameriti i na Srbiju.

Zajedno u grupi Lige nacija u 2022. godini biće Švedska, Norveška, Srbija i Slovenija, a samo najbolji će se plasirati u Ligu A, u kojoj su najbolje, najkvalitetnije selekcije Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Selektor Norveške Stale Solbaken priznao je da nije srećan ishodom žreba.

Gledajući samo kvalitet, dobili smo dva protivnika koja nikako nisam želeo: Srbiju i Švedsku. Oni su daleko najteži mogući rivali koje smo mogli da izvučemo. Ali, jedva čekamo mečeve, jer ćemo imati priliku da se sretnemo sa Ibrahimovićem na njegovom kraju sa reprezentacijom, a imaćemo i priliku da se revanširamo Srbiji za poraz u baražu za Evropsko prvenstvo“, bila je prva Solbakenova reakcija.

Prokomentarisao je strateg Norveške kvalitet selekcije Srbije.

Oni su se još popravili u odnosu na naš poslednji susret. Ostvarili su veliki napredak pod selektorom Stojkovićem i nedavno su pobedili Portugaliju“, istakao je Solbaken.

Nije bilo sreće posle žreba ni u taboru Švedske. Selektor Jane Anderson se nadao lakšim protivnicima.

Mislim da sam najveći maler na svetu kada su žrebovi u pitanju. Ponovo sam dobio najgoru moguću grupu. Norvešku dobro poznajemo, Srbija je jaka fudbalska nacija, Sloveniju možda najmanje poznajemo, ali biće i to teške utakmice“, rekao je Anderson.

Mečevi Lige nacija igraće se od 2. juna do 27. septembra, najbolji iz sve četiri grupe će izboriti promociju u Ligu A, dok će četiri poslednja plasirana ispasti u Ligu C. 


tagovi

Solbakenreprezentacija Norveškefudbalska reprezentacija Švedskefudbalska reprezentacija SrbijeLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara