Nova Barsina opcija za Suarezovu zamenu, Henrik Larson vodi pregovore

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.08.20. | 12:17

Lautaro Martinez nije realna priča

Odlaze Mesi, Suarez, Rakitić, Vidal, Umtiti… U Barseloni je ovih dana potpuni haos dok se sprovodi velika rekonstrukcija tima. Rezovi su duboki i bolni, ali jednom je moralo da dođe i do toga. Odlascima petorice pomenutih, Barselona će na godišnjem nivou uštedeti oko 220.000.000 evra.

Deo te ušteđevine će biti potrošen na dovođenje pojačanja koja neće biti tako zvučna imena kao ona koja odlaze. Barsin prioritet je kupovina centarfora umesto Luisa Suareza, a prva želja je bio Lautaro Martinez. Kažemo “bio” jer niko u Kataloniji više ne gaji prevelike nade da će uspeti da dovede sjajnog Argentinca kojeg Inter ne želi da ga proda. Barsa se okreće drugim rešenjima. Kumanov predlog je bio Memfis Depaj iz Liona ali ta ideja nije naišla na preveliko oduševljenje ljudi u klubu.

Izabrane vesti

Ali zato jeste ideja pomoćnog trenera Henrika Larsona. Takođe je reč o napadaču Liona.

Slavni Šveđanin je predložio Barseloni da dovede Musu Dembelea i dobio je zeleno svetlo da stupi u kontakt sa igračem i da ispita teren po kojim uslovima bi transfer mogao da se realizuje. Larson je pratio Dembeleove igre dok je Francuz od 2016. do 2018. godine nosio dres Seltika u kojem je Šveđanin legenda. Larson je oduševljen Dembeleovim golgeterskim sposobnostima i veruje da bi bio idealna zamena za Suareza. Sa tom idejom se složio i Kuman tako da je sada na Barseloni da pronađe zajednički jezik sa Lionom koji je poznat kao tvrd pregovarač. Igrač ima ugovor do 2023. sa francuskim klubom pa Barsu ne očekuju laki pregovori. 


tagovi

Musa DembeleLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara