Lazar Samardžić (AFP)
Lazar Samardžić (AFP)

Nova golčina Lazara Samardžića, Udineze je hit! Sa Mihom ili bez njega: Bolonja = Arnautović (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.09.22. | 17:03

Jović i Fiorentina tonu, istorijski bod Monce

Juče je Dragan Stojković Piksi pozivom Stefanu Mitroviću preduhitrio Kanađane i kaparisao krilnog napadača za Srbiju, a možda bi u budućnosti nešto slično moglo da se uradi i sa Lazarom Samardžićem.

Srbin rođen u Nemačkoj koji je prošao sve mlađe selekcije Pancera, mogao bi da predstavlja lepu budućnost reprezentacije Srbije. Dete Herte koje je prošlo kroz Lajpcig i pre godinu dana stiglo u Udineze, sjajno je započeo novu sezonu u Seriji A. Prošla je bila za navikavanje na novi fudbal i zemlju, a u ovoj je počeo da otkriva kakvim ofanzivnim arsenalom raspolaže i zašto su ga kao klinca u Berlinu pratili najveći evropski klubovi. U prošlom kolu je golčinom levom nogom prelomio pobedu protiv Rome, a danas je ušao sa klupe u gostima protiv Sasuola i još jednim sjajnim golom – ovoga puta desnom nogom - doneo Zebrama pobedu 3:1 koji ih čini najvećim iznenađenjem Serije A na početku sezone. Udinezeu je ovo bila četvrta uzastopna pobeda i trenutno su tik iza lidera Milana, Atalante i Napolija.

Izabrane vesti

Sasuolo je bolje otvorio meč i posle lepe asistencije velikog pojačanje Lorentea za Fratezija poveo 1:0 ali ih je potom skupo koštalo isključenje Ruana u 44. minutu.

Usledio je furiozan preokret Zebri u drugom delu igre. Pritisak je rastao i odbrana Neroverda je konačno kapitulirala u 75. minutu. Udinezeova udarna igla Beto je dobro reagovao na asistenciju Roberta Pereire. Usledio je odličan udarac Lazara Samardžića sa distance koji je jedva odbranio Konsilji. Potom je Beto imao šansu koja je otišla preko gola... Ipak, Sasuolo nije izdržao.

U 91. minutu je Lazar Samardžić majstorijom rešio pitanje pobednilka. Pokazao je da ima sjajan šut i desnom nogom. Prošao je pored jednog, pa drugog čuvara i postigao prelep gol udarcem sa 20 metara u suprotan ugao. Beto je koji minut kasnije postavio konačnih 3:1.


 

Smena Siniše Mihajlovića je dala Bolonji instant rezultat. Zabeležna je prva pobeda u sezoni, a sa tribina je sve posmatrao novi trener Tijago Mota koji će posle utakmice i zvanično preuzeti palicu.

Ali suštinski u Bolonji se sve vrti oko Marka Arnautovića. Austrijanac srpskog porekla je čovek - tim! Od sedam Bolonjinih golova na startu sezone, Arnautović je bio strelac čak šest. Od početka meča je stavljao odbranu Fiorentine na muke, propustio dve dobre šanse u prvom poluvremenu i bio prvo ime utakmice. Mreže se nisu tresle u prvom delu igre ali zato na početku drugog nisu mogle da se umire.

Fiorentina je povela u 54. minutu i ponadala se da će pobediti u gostima prvi put posle šest meseci. Saponara je centrirao na peterac sa levog krila, Luka Jović zakasnio ali Martinez Kvarta nije i sa druge stative je pogodio praznu mrežu.

Ali nada Viole je bila kratkog daha. Tačnije, trajala je samo pet minuta. Arnautović je sjajnom loptom lansirao Beroua u kontru, Igor loše intervenisao, a brzonogi napadač domaćih iskoristio zicer.

Bio je to prvi gol nekog igrača osim Arnautovića u ovoj sezoni za Bolonju. Ali ubrzo je Austrijanac nastavio po svome i doneo potpun preokret. Martinez Kvarta je izgubio loptu, a Kasijus sjajnim pasom odmah našao Arnautovića na petercu. Austrijanac ne prašta u ovakvim situacijama...


Ubrzo je Arnautović napustio teren zbog povrede ali je Bolonja i bez njega bila bolji rival i bila bliža trećem golu nego Fiorentina izjednačujućem. Pokušao je gostujući trener promenom formacije i uvođenjem drugog špica Kabrala u tandem sa Jovićem ali je to još gore izgledalo. Nisu stvorili ni šasnu... Fiorentina je u sve goroj formi i ovo je već peti meč bez pobede...

Istorijski bod u Seriji A je osvojila debitant Monca i može da bude zadovoljna sa njim. Na gostovanju protiv još jednog novog prvoligaša Lećea je izvukla 1:1. Stefano Sensi je postigao sjajan gol iz slobodnjaka u prvom poluvremenu za vođstvo ali je Lećeov rezervista Gonzales samo tri minuta po ulasku na terenu na poluvremenu uspeo da postigne izjednaćujući gol i donese bod Đalorosima.

SERIJA A – 6. KOLO

Subota

Napoli - Specija 1:0 (0:0)

/Raspadori 89/

Inter – Torino 1:0 (0:0)

/Brozović 89/

Sampdorija - Milan 1:2 (0:1)

/Đuričić 57 - Mesijas 6, Žiru 67 pen/

Nedelja

Atalanta - Kremoneze 1:1 (0:0)

/Demiral 75 - Valeri 79/

Bolonja - Fjorentina 2:1 (0:0)

/Berou 59, Arnautović 62 - Martinez Kvarta 54/

Leče - Monca 1:1 (0:1)

/Gonazels 48 - Sensi 35/

Sasuolo - Udineze 1:3 (0:1)

/Fratezi 33 - Beto 75, 90+4, Samardžić 90+1/

18.00: (1,63) Lacio (4,10) Verona (5,90)

20.45: (1,42) Juventus (4,50) Salernitana (8,00)

Ponedeljak

20.45: (4,60) Empoli (3,70) Roma (1,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko ArnautovićLazar Samardžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara