Nova italijanska zvezda Grifo posle dva gola: Oko mene igrači Juventusa, PSŽ-a, Napolija... A ja iz Frajburga

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 05:42

"Moram još mnogo da učim"...

Ozbiljne fudbalske nacije nemaju nikakav problem da u reprezentaciju prvi put pozovu igrača od 25, 27 ili 30 i kusur godina. Čini se da Italijani prednjače u tome. Jer umelo je to često da im donese mnogo toga dobrog. Da se ne vraćamo na istoriju...

Roberto Mančini jako dobro zna za sve te slučajeve i već dve godine uporno se "kladi" na Vinčenca Grifa, momka rođenog u Nemačkoj, kog povremeno poziva u A selekciju. I konačno je od njega dočekao ono što je čekao. U prijateljskom susretu sa Estonijom (4:0), vezista Frajburga uzvratio je na poverenje s dva gola, od kojih je prvi bio zaista sjajan - bomba sa 25 metara. A drugi sa bele tačke.

Izabrane vesti

Posle ovakvog izdanja nije isključeno da Grifo dobije šansu i u nekoj od važnijih utakmica...

"Zaista sam srećan što sam u nacionalnom timu, a još srećniji sam zbog prvih golova u dresu reprezentacije", kazao je 27-godišnji Grifo. "Svi znaju da nikada nisam ni pomišljao da igram za neku drugu zemlju. Meni je Italija u srcu. Da, rođen sam i odrastao sam u Nemačkoj, ali ja sam 100 odsto Italijan. Ove golove želim da posvetim svojim roditeljima".

Grifo je svestan kakva je konkurencija u nacionalnoj selekciji Azura, međutim veruje u sebe...

"Mnogo je dobrih igrača... To su sve zvezde iz Juventusa, Napolija, Pari Sen Žermena, još mnogih velikih klubova. Ja igram u Frajburgu i znam da moram još mnogo da naučim. Daću sve od sebe da ponovo zaslužim poziv".

Zanimljivo da Grifo nije uspeo ni u jednom većem klubu od Frajburga. Probao je u Hofenhajmu - nije išlo. Kupio ga je Menhengladbah 2017. za 6.000.000 evra - nije išlo. Prošle godine vratio se pod Švarcvald i ponovo zaigrao kako ume. I nagrada je stigla.




tagovi

Vinćenco Grifo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara