Andreas Kristensen (©Reuters)
Andreas Kristensen (©Reuters)

Nova povreda u Barseloni pred El Klasiko

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 12:46

Andreas Kristensen neće moći na megdan Realu u revanšu polufinala Kupa kralja

Ubrzo po završetku reprezentativne pauze, fudbalere Barselone čeka još jedan ovosezonski okršaj sa najvećim rivalom - Real Madridom. U prethodna četiri Katalonci su triput slavili (poslednja tri), a Real jednom. Sada je reč o revanš utakmici polufinala Kupa kralja, u kojoj Barselona na svom stadionu brani 1:0 iz prvog susreta.

Ima Ćavijev tim ogromno samopouzdanje zbog trenutnog stanja i odnosa snaga na domaćoj sceni, ali će u naredni okršaj sa najvećim rivalom morati oslabljen. Pedri i Usman Dembele definitivno preskaču predstojeći El Klasiko, dok uz Frenkija de Jonga i Ronalda Arauha stoji znak pitanja. Svima njima u ambulanti će se pridružiti Andreas Kristensen, koji poput prvopomenutih takođe neće moći da igra 5. aprila.

Izabrane vesti

Reprezentativac Danske povredio se u susretu kvalifikacija za Evropsko prtvenstvo protiv Estone (3:1), a predviđena pauza je tri do četiri nedelje. Bivši štoper Čelsija odigrao je tek dvadesetak minuta utakmice, nakon čega je morao da bude zamenjen zbog povrede mišića noge.

Ukoliko se dogodi da i Arauho i Kristensen ne mogu da igraju protiv Reala, biće to izuzetno jak udarac za odbranu Barselone. U tom slučaju verovatno bi ih zamenili Erik Garsija i Žil Kunde, umesto kog bi Ćavi morao da potraži alternativu za desnog beka. A, nema ih mnogo, uz Seriha Roberta.

Iako su još jednom podbacili na međunarodnoj sceni, Katalonci su pred povratkom pehara Primere u svoje vitrine. Pokazali su ove sezone da ponovo mogu da se nose sa Realom, koji će posle poraza u prethodnom velikom derbiju (1:2) i pada na 12 bodova zaostatka, sve karte baciti na odbranu evropskog trona. Pobeda nad Barselonom, makar i u polufinalu Kupa kralja, značila bi za samopouzdanje igračima Karla Ančelotija.


tagovi

BarselonaAndreas Kristensen

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara