Jović protiv Čukaričkog (© MN Press)
Jović protiv Čukaričkog (© MN Press)

Novak Simović rešio pitanje Partizanovog bonusa: Nikola Terzić prvi put starter u derbiju

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 18:03

Nemanja Jović van kombinacije zbog kartona

Velike zamerke imali su u Humskoj povodom arbitraže Novaka Simovića na Banovom brdu, a osim što su uskraćeni za isključenje Bojana Kovačevića (sprečio Rikarda Gomeša u izglednoj šansi) ostali su bez jedne od opcija uoči 167. večtog derbija. Iz konkurencije je ispao Nemanja Jović, zato što mu je glavni sudija meča sa Čukaričkim pokazao žuti karton i tako sprečio da se pojavi u subotu veče na našem najvećem stadionu.

Simović je na taj način rešio pitanje Partizanovog bonusa pred meč sa Crvenom zvezdom. Jović neće moći da igra zbog akumuliranih žutih kartona (jedan dobio protiv Kolubare na kraju jesenjeg dela prvenstva, još tri ovog proleća protiv kragujevačkog Radničkog, Spartaka Ždrepčeve krvi i Čukaričkog) zbog čega će morati da propusti naredni prvenstveni duel. Ujedno otvoriti mesto Nikoli Terziću da popuni mesto obaveznog fudbalera mlađeg od 21 godine u prvih 11, jer je stručni štab uglavnom njih dvojicu rotirao tokom sezone.

Izabrane vesti

Očekivati da šansu dobije Lazar Pavlović ili da u napadu krenu Marko Milovanović ili Samed Baždar ne deluje realno, nekog od njih trener Aleksandar Stanojević mora da sačuva na klupi, ako bude bilo povoda ili potrebe da menja Terzića.

Ovakav razvoj situacije znači da će crno-beli imati najmanje jednog debitanta u prvenstvenom derbiju na stadionu „Rajko Mitić“. Pre mesec i po dana premijerno su se u opremi Partizana na Marakani pojavili golman Aleksandar Popović, štoper Siniša Saničanin i krilni napadač Kvnsi Menig, a sad će Nikola Terzić. To mu neće biti prvi put da igra protiv Crvene zvezde, u septembru je dobio šansu u završna 24 minuta na meču u Humskoj, a sad će biti starter, što je i njemu prilika da (možda) utiče na rezultat, kao što je nedavno bio u dresu mlade reprezentacije.


tagovi

Nikola TerzićNemanja JovićFK Partizan167. večiti derbiVečiti derbi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara