Aleksandar Rogić (©Starsport)
Aleksandar Rogić (©Starsport)

Novi ciklus, novi selektor: Rogić objavio spisak U19 reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.21. | 13:30

Tu su Dejan Tetek, Filip Stanković, Radulović, Jović, Denis Stojković…

Kvalifikacije će biti teške, U19 reprezentacije Srbije je u grupi sa Jermenijom, San Marinom i Holandijom, prvakom Evrope iz 2019, a u takozvanu elitnu grupu plasman će izboriti samo prvoplasirana ekipa. Novi selektor omladinaca Srbije Aleksandar Rogić, domaćoj javnosti najpoznatiji kao pomoćnik Radomira Antića, svestan je težine zadatka, pa će pokušati da ekipu što bolje pripremi u dve prijateljske utakmice sa selekcijom BiH 23. i 25. februara u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Neophodne provere, jer zbog korone je ova generacija fudbalera poslednju utakmicu igrala decembra 2019.

Izabrane vesti

Veliki deo igrača je već dugo član ove reprezentativne generacije i prestavljaju kostur tima dugi niz godina. Međutim, pojavili su se i pojedinci koji su odigrali dobru jesen u Superligi i Prvoj Ligi Srbije i kao takvi zaslužili šansu. Pored pozvanih igrača želeo sam da sa nama budu i Filip Bačkulja (Juniors Austrija) i Dejan Tetek (Reding Engleska). Pošto nije FIFA termin, a njihovi klubovi igraju utakmice 23. 2, Juniors, filijala LASK-a, nije pustio Bačkulju, dok postoji mogućnost da Tetek bude sa nama na drugoj utakmici sa Bosnom. Svi drugi igrači koje sam želeo nalaze se na spisku”, rekao je Rogić za sajt FSS nakon što je objavio spisak reprezentativaca.

Mada…

Situacija oko Covid-19 nije stabilna u Evropi, postoji čak i mogućnost odlaganja turnira i takmičenja, ali mi moramo da se spremamo kao da će se igrati, da imamo maksimalan fokus, a videćemo šta će odlučiti UEFA u vremenu ispred nas”, završava Rogić, koji je inače za kormilom ove generacije nasledio Igora Spasića, kome je istekao ugovor sa FSS.

Kako bilo, na spisku selektora Rogića za dva testa protiv Bosne i Hercegovine nalazi se 28 igrača:

Golmani: Lazar Slavković (Teleoptik), Filip Stanković (Inter), Andrija Katić (IMT)

Odbrana: Viktor Rogan (Čukarički), Uroš Lazić (Grafičar), Stefan Despotovski (Grafičar), Uroš Drezgić (Čukarički), Vuk Bogdanović (Voždovac), Luka Subotić (Teleoptik), Aleksandar Lukić (Crvena zvezda), Aleksandar Kadijević (Čukarički), Nenad Perović (Mladost, Lučani)

Srednji red: Aleksa Đurasović (Spartak ŽK), Andrej Blagojević (Teleoptik), Dejan Tetek (Reding), Andrija Radulović (Crvena zvezda), Miloš Pantović (Crvena zvezda), Nemanja Jović (Partizan), Jovan Lukić (Čukarički), Denis Stojković (Partizan), Branislav Knežević (Mačva), Mitar Ergelaš (Čukarički), Nikola Stanković (Grafičar), Luka Cvetićanin (Voždovac), Nikola Čolić (Partizan)

Napad: Ilija Babić (Grafičar), Nemanja Kos (Mladost, Lučani), Vukašin Bogdanović (Kabel).


tagovi

Aleksandar RogićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara