Nani i Gonzalo Iguain (©AFP)
Nani i Gonzalo Iguain (©AFP)

Novi derbi u MLS, Nani dočekuje Iguaina

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.08.21. | 22:55

U duelu rivala sa Floride, u noći između petka i subote, od 02.30 časova sastaju se Orlando Siti i Inter Majami

Posle kratke pauze zbog Ol-star meča protiv lige Meksika, nastavlja se MLS. Prvi mečevi su u noći između petka i subote, a na programu su tri utakmice. Derbi zatvara dnevni program, od 02.30 časova po srednjeevropskom vremenu sastaju se Orlando i Inter Majami.

Reč je o derbiju Floride i on je samo jedan od devet derbija koji su se igrali prošlog i ovog vikenda. Naime, u MLS se svake sezone izdvoje dva vezana vikenda kada se međusobno sastaju najveći rivali. Sada je red došao na komšije iz Orlanda i Majamija.

Izabrane vesti

Biće ovo njihov sedmi duel u istoriji. Građani su bili malo uspešniji, trijumfovali su tri puta, dok je Inter, koji je u vlasništvu Dejvida Bekama, slavio u dva navrata. Poslednji duel, 5. avgusta ove godine, završio se bez pobednika – 1:1.

02.30: (2,00) Orlando (3,45) Inter Majami (3,80)

Tada je Orlando poveo u finišu prvog poluvremena, golom Karlosa Antonija, na asistenciju Nanija. Ipak, nije uspeo da zadrži prednost. Nekadašnji bek Arsenala Kjeran Gibs bio je strelac u 66. minutu i postavio konačan rezultat.

Orlando je u prošlom kolu savladao Čikago Fajer sa 1:0 i tako je prekinuo seriju od četiri meča bez pobede. Uprkos slabijoj formi i dalje je dobro rangiran na tabeli Istočne konferencije, zauzima drugo mesto sa 34 poena.

Lider Nju Ingland ipak mu je nedostižan, ima 15 bodova više i praktično je siguran u četvrtfinalu MLS. Orlando će morati u osminu finala, a Inter se bori da se zamo nađe. Trenutno je tim iz Majamija 11, u plej-of ide sedam najboljih ekipa u diviziji, ali ima i dve utakmice manje od većine konkurenata. Pet bodova deli Inter od sedme pozicije, šest od pete.

Inter je u poslednja četiri kola tri puta trijumfovao. Bio je bolji od Nešvila (2:1), Čikaga (3:2) i Toronta (3:1). Pored toga poražen je na gostovanju Njujork Sitiju, sa 2:0.

Momci sa dobrom energijom dočekuju derbi. Igrali su protiv Majamija dva puta ove godine, a protivnik je u poslednje vreme popravio rezultate. Napravili su neke promene i to se odrazilo na igru. Pobeda nam je važna, ne samo zbog toga što je ovo derbi, već i zbog stanja na tabeli“, rekao je trener Orlanda Oskar Pareha.

Gonzalo Iguain je najbolji strelac Intera sa osam golova, četiri više od Robinsona. Argentinac je i najbolji asistent ekipe, sa pet asistencija. Zvezda Orlanda je pomenuti Nani, koji je ove sezone zabeležio učinak od devet golova i šest asistencija.


tagovi

MLSNaniGonzalo IguainOrlando SitiInter Majami

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara