Vasili Kazarcev (©YouTube)
Vasili Kazarcev (©YouTube)

Novi duel Spartaka i Sočija podsetio na vreme kada su sudije morale da idu na poligraf

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.08.22. | 10:12

Ove nedelje od 19 časova sastaće se rivali zbog kojih su ruski arbitri Vasilij Kazarcev i Aleksej Eskov bili na udaru 2020. godine

Pre tri sezone, u avgustu 2020. godine, ruski fudbalski šampionat je otpočeo skandalom. Na meču Spartaka iz Moskve i Sočija (2:2) u 1. kolu arbitar Vasilij Kazarcev je pravio velike greške, dosudio dva penala za goste i tako direktno uticao na pitanje pobednika. Pritom, tada je VAR već uveden, pa su greške utoliko veće. Ove nedelje od 19 časova ponovo se sastaju Spartak i Soči, ovog puta u sklopu 5. kola ruske Premijer lige, što je dovoljan povod da se prisetimo aktera onog skandala.

Na spornoj utakmici su Moskovljani već posle 10 minuta vodili sa 2:0 i tada je delovalo da će rutinski upisati prvu pobedu. Međutim, Kazarcev je častio Soči sa dva penala, najpre u 15. minutu (o njemu možda i može da se diskutuje), a potom i u 90. Ovaj drugi je već bio ogroman previd, ali VAR nije reagovao. Poloz i Očoa su bili precizni sa bele tačke i meč je završen 2:2.

Izabrane vesti

Posle toga je gazda Spartaka Leonid Fedun bio besan i pretio je da će da povuče klub iz takmičenja. Nije to uradio, ali je pokrenuta istraga protiv sudija. Kazarcev, koji je bio sa pištaljkom na terenu, suspendovan je na dva meseca, a na teren se vratio tek pošto je bio povrgnut poligrafu. Prošao ga je, za razliku od njegovog kolege Alekseja Eskova, koji se nalazio u VAR sobi i čije je bilo zaduženje da ukaže Kazarcevu na grešku.

Eskov je na poligrafu tvrdio da je zvao Kazarceva da pogleda snimak, ali mašina se nije složila sa tom tvrdnjom. Naposletku, on se povukao iz fudbala, zvanično zbog zdravstvenih problema. Mada, tada se već pričalo da bi sigurno dobio doživotnu suspenziju da to nije učinio. Što se tiče Kazarceva, nastavio je da deli pravdu, ali više nikada nije delegiran za neki meč Spartaka. Verovatno ni neće biti. Ove sezone je već tri puta sudio u Premijer ligi, na mečevima Lokomotive i Pari NN-a (1:1), Krilja Sovjetova i Torpeda (1:1), kao i Rostova i Orenburga (2:1). Na ovom poslednjem je dosudio čak tri penala!

Večeras ne bi trebalo da bude takvih problema, na centru Okritije arene će se naći iskusni arbitar Vitali Meškov, kojem će ovo da bude četvrti susret ove sezone u prvenstvu. Dva puta je sudio CSKA Moskvi, protiv Pari NN-a (2:2) i Urala (2:0), na ovom drugom je dosudio i penal za Armejce, dok je u prošlom kolu delio pravdu na meču Krilja Sovjetova i Dinamo Moskve (0:2). Prošle sezone je Meškov četiri puta sudio Spartaku u prvenstvu, Moskovljani su u tri navrata poraženi, ali nisu imali loše reči o suđenju. Zanimljivo, jedan od tih poraza doživeli su baš protiv Sočija u 6. kolu, posle preokreta sa 2:1.

19.00: (1,95) Spartak Moskva (3,50) Soči (3,90)

Susret koji će se večeras odigrati na Okritije areni uticaće na to koji klub će 6. kolo aktuelnog šampionata da dočeka na liderskoj poziciji. Trenutno je Spartak drugi sa bodom manje od lidera Zenita, ali i utakmicom manje, dok je Soči četvrti sa poenom zaostatka za današnjim rivalom.

Spartak je još neporažen, posle početnog remija sa Ahmatom u Čečeniji (1:1) savladao je Krasnodar (4:1), Orenburg (4:1) i Ural (2:0). Soči takođe ima tri pobede, nad Torpedom (3:1), Ahmatom (2:1) i Parijem NN (2:1), dok je u Moskvi poražen od CSKA sa 3:0.

-------------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

-------------------------

RUSIJA 1 – 5. KOLO

Petak

Fakel – Ural 0:0

Subota

Lokomotiva Moskav - Krila Sovjetov 1:1 (0:0)

/Mirančuk 90+1pen - Glušenkov 68/

Zenit - CSKA 2:1 (1:1)

/Malkom 45+2, Mantuan 85 - Čalov 63/

Dinamo Moskva - Krasnodar 0:0

Nedelja

Himki - Ahmat 1:3 (0:2)

/Lomovicki 61 - Trosečkin 14, Švec 43, Timofeev 90+3/

Nižnji Novgorod - Rostov 3:4 (1:2)

/Kalinski 20, Milson 66, Sulejmanov 82 - Poloz 15, 57, Utkin 39, Glebov 68/

Orenburg - Torpedo 1:0 (1:0)

/Vorbjev 31/

Spartak Moskva - Soči 3:0 (0:0)

/Promes 57, 84, Zinkovski 71/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1Spartak MoskvaSoči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara