Dejan Damjanović (©AFP)
Dejan Damjanović (©AFP)

Novi krah Kanavarovog Guangdžoua u Ligi šampiona, Kičiju otvoren put ka osmini finala, a Damjanoviću ka rekordu

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 14:30

Prvak Kine je doživeo u nedelju novi ubedljiv poraz, pošto je Port slavio sa 3:0. To će pokušati da iskoriste od 16 časova njegovi rivali Serezo Osaka i Kiči

Poveo je Fabio Kanavaro rezervni tim Gvangdžoua na ovogodišnje izdanje Lige šampiona. Žrtvovao je rezultat, među igračima koji nastupaju u Buriramu igraju i 16-godišnjaci. Zato ne čudi što je lako izgubio oba meča do sada, u nedelju je bolji bio i tajlandski Port sa 3:0.

Ne nedostaju Guangdžouu samo brazilski internacionalci Taliska, Fernandinjo, Gulart, Elkeson, Alen i Aloisio, nema tu ni najboljih Kineza poput Šihaa Veija. To je Port iskoristio i lako došao do pobede sa 3:0, golovima Dolaha, Parmpaka i Rolera.

Izabrane vesti

16.00: (1,20) Serezo Osaka (5,80) Kiči (13,0)

Mogli su Tajlanđani da budu i ubedljiviji, da je Suarez u nadoknadi vremena izveo bolje jedanaesterac. Odbranio je Žang loš šut Španca.

U prvom kolu je Serezo Osaka savladala Kineze sa 2:0, a sada će Japanci imati priliku da se odvoje na prvoj poziciji grupe J. Od 16 časova igraju protiv prvaka Hongkonga, Kičija, koji je u prvom kolu bio bolji od Porta sa 2:0.

Zvezda tima iz Hongkonga je nekadašnji reprezentativac Crne Gore, Dejan Damjanović. On je u prvom meču postavio konačan rezultat, postigavši svoj 37. pogodak u elitnom takmičenju. Tako je izjednačio rekord po broju golova koji drži Južnokorejac Li Dong-Gok. Priliku da ga prestigne imaće protiv Serezo Osake.

Nažalost, Damjanovićev kolega iz napada Aleks Akande zadobio je povredu leđa i neće moći da igra u nedelju.

"Osaka je iskusnija ekipa od nas. Igrala je više puta u Ligi šampiona. Imaju jako dobar tim, takmiče se uspešno u Džej ligi. Neće nam biti lako da igramo protiv njih, imaju izuzetno brze krilne fudbalere i veliki broj uigranih kombinacija", rekao je trener Kičija, Aleks Ču Či-Kvong.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA - 2. KOLO

Nedelja

Grupa J

Port - Guangdžou 3:0 (1:0)

/Dolah 21, Parmpak 60, Roler 76/

16.00: (1,20) Serezo Osaka (5,80) Kiči (13,0)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Guangdžou EvergrandeDejan DamjanovićKičiAzijska liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara