Maksimir (©Reuters)
Maksimir (©Reuters)

Novi Olmo? Posle Barsinog, Dinamo doveo i Milanovog U15 kapitena

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 12:11

Mateo Tonon na Maksimiru

Dani Olmo je bio pun pogodak, nosio je igru tima, a pride transferom u Lajpcig klubu zaradio sada već 22.500.000 evra s tim da bi ukupna cena – ne baš tako verovatno – mogla da naraste i do gigantskih 50.000.000. Sada se u Dinamu nadaju da su napravili sličan potez, pošto je prema pisanju Sportskih novosti iz Milana na Maksimir sleteo 16-godišnji Mateo Tonon, kapiten kadetske selekcije Rosonera i član U15 reprezentacije Italije.

Možda je još rano za euforiju, ali i Olmo je u Zagreb stigao kao kapiten kadetske selekcije Barselone. Tonon je takođe klasična “desetka” što je još jedna paralela sa Špancem koji je bio Dinamov pun pogodak.

Izabrane vesti

I razlog zbog kojeg sada i drugi klinci sa zapada Evrope žele u Zagreb. Tonon je doduše imao i porodičnu preporuku. Njegov stariji brat Alesio igra za U17 selekciju Dinama. Prošle godine je potpisao trogodišnji ugovor sa Modrima. I Alesio je stigao iz Milana.

Da li će Mateo Tonon uspeti da ponovi Olmove rezultate teško je reći, ali sama činjenica da je izabrao Dinamo dovoljno govori o statusu koji Modri danas uživaju u Evropi uprkos presudama u slučajevima protiv bivšeg prvog operativca Zdravka i doskorašnjeg trenera Zorana Mamića, koji bi zbog finansijskih merifetluka trebalo da idu na višegodišnje zatvorske kazne.

Dok su bili na vlasti, očigledno su ostvarili dobre odnose sa menadžerom Endijem Barom, predstavnikom agencija Nijagara Sports, koji inače zastupa i Olmove interese. I ne samo njegove, već i interese Alvara Morate, Naća Fernandeza, Džonatana Ikonea, pa Dinamove igrače Lovru Majera, Kristijana Jakića...



tagovi

Dinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara