(© Star sport)
(© Star sport)

Novi Pazar je Partizan u malom: I Pele iz Ćićevca stigao kod Igora Matića

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.01.24. | 17:30

Crno-beli ne računaju na ofanzivnog veznog

Tesne veze Novog Pazara i Partizana dodatno su učvršćene, jer najnovije pojačanje ambicioznog kluba stiglo je iz Humske. Plavo-beli dres u prolećnom delu sezone nosiće Mihajlo Petković, potvrdili su iz grada na obalama Jošanice i Raške.

Crno-beli su početkom sedmice odlučili da Petkovića na centralni deo priprema na Kipar, što je značilo da mora da potraži novu sredinu za dokazivanje, a Novi Pazar se pozicionirao kao prvi favorit za njegovo dovođenje i ubrzo odneo pobedu. Kako navode iz Novog Pazara, reč je o pozajmici do kraja sezone, s obzirom na to da u prvoj polovini 2024. trener Igor Duljaj ne vidi popularnog Petkovića u kombinaciji za tim, jer tu već ima Bibarsa Natha i Gajasa Zahida, a gde bi mogao da se pojavi u nekim varijantama budući novajlija iz Šahtjora, Denil Kastiljo.

Izabrane vesti

To sužava Mihajlu prostor za dokazivanje i usmerava ga ka odlasku, a čelni ljudi Novog Pazara su raspoloženi da mu daju šansu kakvu u Humskoj ne bi imao. Novi trener Igor Matić svakako računa na Adema Ljajića i Sejdubu Sumu kao glavne poluge tima, međutim, našao bi se prostor i za još jednog fudbalera, tim pre što je popularni Pele iz Ćićevca bonus.

Mihajlo Petković je potencijal u prvom timu Partizana nagovestio leta 2022. golom na premijeri šampionata u trenerskom mandatu Ilije Stolice, međutim, kasnije ni kod Gordana Petrića, ni kod Igora Duljaja nije uspeo da potvrdi talenat.

Možda će u Novom Pazar, koji ima veliki broju fudbalera čija prošlost je vezana za Partizan (bilo da su igrali u podmlatku ili prvom timu). Od pomenutih vezista Ljajića i Sume, preko Marka Šćepovića, njegovog imenjaka i saradnika u napadu, Obradovića, zatim golmana Lazara Slavkovića, desnog beka Dragana Bojata, štopera Emira Azemovića, veziste Miljana Momčilovića, tandema krila Filipa Kneževića i Saše Jovanovića, dok je i defanzivac Abdulaj Sile bio na probi u Humskoj.



tagovi

Zimski prelazni rok 2024TransferiFK Novi PazarNovi PazarFK PartizanMihajlo Petković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara