Detalj sa meča (© MN Press)
Detalj sa meča (© MN Press)

Novi Pazar ne zna da „zatvori“ utakmicu, pitanje je da li sudije znaju da koriste VAR

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 17:23

Čukarički u finišu do remija, Saša Ilić i Dragan Radojičić nezadovoljni

U razmaku od četiri dana vodio je Novi Pazar triput protiv Čukaričkog, ali nije uspeo da ga savlada. Kraj Jošanice, u odloženom susretu drugog kola, bilo mu je nedovoljno 1:0 i 2:1, a na zatvaranju 17. superligaške runde ni vođstvo u režiji Bojana Čečarića, jer je Stefan Čolović u završnici iz opravdanog penala spasao Brađane – 1:1.

Da nije bilo dramatičih dešavanja na kraju, najviše bi se pričalo o detalju iz 37. minuta, kad je Nikola Vlajković zategao praćku sa skoro 30 metara, savladao Novaka Mićovića, da bi jedan od estetski najlepših pogodaka ove sezone u srpskom fudbalu sprečila prečka. Ne i prednost gostiju. Ono što nije uradio desni bek, jeste Bojan Čečarić. Ipak je reč o napadaču, spretnom da se postavi i dovoljno snalažljivom iz nimalo zahvalne situacije, u padu je lobovao golmana glavom za zasluženo primućstvo ekipe Dragana Radojičića.

Izabrane vesti

Novi Pazar je i pre i posle tog pogotka ostavio bolji utisak, delovao ozbiljnije, preko Nemanje Mladenovića iz slobodnjaka umalo duplirao prednost (doduše, Bojan Roganović pogodio stativu na suprotnoj strani), a kad nije manifestovali su se problemi detektovani tokom cele sezone. Peti put nije pobedio u situaciji kad bi prvi poveo. Propustio je i na Banovom brdu da „zatvori“ utakmicu.

Najviše usled nesmotrenosti Filipa Pavišića. U 86. minutu štopera gostiju lopta je pogodila u ruku i ceo svet je video da je to penal, ali ljudima u crnom je bila potrebna cela večnost (četiri minuta!?) da bi isto utvrdili. Glavni sudija Đorđe Maksimović je bio dugo na liniji sa Stankom Ostraćaninom u VAR sobi, potom i sam gledao situaciju koja ni po čemu nije sporna, kad je napokon pokazao na belu tačku, odgovornost je preuzeo Stefan Čolović i pogodio za 1:1.

Minut 91. U tom komešanju pokazano je da će se igrati pet minuta u nadoknadi. U 92. je Ergelaš propustio zicer za veleobrt, usledio je korner i odmah zatim – kraj! U 93. minutu, iako je trebalo da se igra do 95!? Pregledavanje čiste situacije poput dugometražnog filma, pa i ta krajcovana nadoknada ukazuju na pitanje: da li naše sudije znaju da koriste VAR?

Ljuti su i jedni i drugi. Domaći što im je uskraćeno vreme da pojure drugi gol, gosti što su smatrali da penala nije ni bilo.

Ne znam, majke mi, šta da kažem... Pun sam svega, neke energije. Možda je moj igrač pogrešio, nema smisla da nešto komentarišem dok ne pogledam snimak. Ovo je veliki udar za nas, da peti put vodimo i ne pobedimo. Da ne slušate više moje žalopojke“, emotivan je bio Dragan Radojičić, trener Novog Pazara.

Njegov kolega na klupi Čukaričkog, Saša Ilić je delovao malo smirenije.

Nismo ušli u meč kako bi trebalo. Zatim smo morali da jurimo rezultat, što protiv disciplinovane ekipe nije lako. Kakva su dešavanja u poslednjih nekoliko minuta, ne znam... Nije pitanje za mene“, sleže ramenima Ilić.


SUPERLIGA SRBIJE – 17. KOLO

Petak

TSC – Metalac 1:2 (1:1)

/Stanojev 23 – Đurić 21, 91/

Subota

Proleter - Voždovac 1:0 (1:0)

/Ortiz 30/

Radnik - Kolubara 1:1 (0:1)

/Milovanović 85 - Đurenović 38/

Napredak - Radnički Niš 1:1 (1:0)

/Krunić 26 - Aksentijević 50/

Nedelja

Mladost - Crvena zvezda 1:5 (1:1)

/Bojović 9 – Katai 30, 54, 65, Kanga 59, Ivanić 61/

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

/Pantić 36, Menig 42, Rikardo 69, Jojić 72 – Simić 48/

Spartak – Radnički Kragujevac 1:1 (0:0)

/Srećković 72p - Damjanac 90+4/

Ponedeljak

Čukarički - Novi Pazar 1:1 (0:1)

/Čolović 90+1 - Čečarić 93/


 


tagovi

Saša IlićBojan ČečarićČukaričkiDragan RadojičićFK Novi PazarNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara