Ivajlo Petev (©Reuters)
Ivajlo Petev (©Reuters)

Novi selektor BiH Ivajlo Petev: Dobra atmosfera je 40 odsto uspeha

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 17:20

“Već imam u glavi kako da to uradim“, kaže 45-godišnji Bugarin

Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev, uskoro će imati debi na klupi Zmajeva. Nakon što je nasledio Dušana Bajevića, 45-godišnji bugarski stručnjak nije baš najbolje dočekan od strane lokalne javnosti. Ipak, u poslednje vreme tenzije su malo splasnule, pa svi sa nestrpljenjem iščekuju prve Petevove utakmice na užarenoj klupi.

Ivajlo Petev će na klupi Bosne i Hercegovine debitovati u Finskoj, 24. marta u meču prvog kola kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo. Nakon toga, 31.marta u Bosnu i Hercegovinu stiže aktuelni svetski prvak Francuska.

Izabrane vesti

Tim povodom, novi selektor je danas u ekskluzivnom intervjuu za BH radio 1 govorio o predstojećem periodu.

Prvi i osnovni moj plan je da vratim pozitivnu atmosferu u svlačionicu i kult reprezentacije. Verujte mi, to je 40 odsto uspeha. Mislim da je to najviše falilo u prethodnom periodu i već imam u glavi kako to da uradim. Od prve do poslednje utakmice, želim da igramo kao jedan. Da grizemo na terenu, te da svaku utakmicu idemo na pobedu. Samo tako možemo nešto uraditi“, istakao je Petev.

Bugarin je prethodni period iskoristio da se posveti gledanju utakmica i pravljenju spiska reprezentativaca.

Spisak ću da objavim 8. marta. Gledao sam mnogo utakmica i širi spisak već imam u glavi. Takođe, gledao sam i tri utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine. Zrinjski – Krupa, Sloboda – Tuzla Siti, te gradski derbi Željezničar – Sarajevo. Nisam nezadovoljan, postoji mogućnost da tu bude neko i iz Premijer lige“.

Fudbaleri BiH neće imati mnogo prilike za upoznavanje sa radom novog selektora, s obzirom na to da će se okupiti u Finskoj.

Zbog situacije sa pandemijom korona virusa, odlučili smo da okupljanje bude u Finskoj, gde ćemo imati samo dva treninga. To jeste otežavajuća okolnost, jer bih voleo da imam više vremena, ali šta je tu je. Jedva čekam okupljanje, jedva čekam da počnem da radim i jedva čekam utakmice. Verujem u sebe i reprezentaciju“, jasan je Petev.

Raspored utakmica BiH u kvalifikacijama za SP:

24.03.2021. Finska – BiH

31.03.2021. BiH – Francuska

01.09.2021. Francuska – BiH

07.09.2021. BiH – Kazahstan

09.10.2021. Kazahstan – BiH

12.10.2021. Ukrajina – BiH

13.11.2021. BiH – Finska

16.11.2021. BiH - Ukrajina

 

 


tagovi

reprezentacija Bosne i HercegovineIvajlo Petev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara