Novi skandal u Prvoj ligi: Čačani se povlače iz takmičenja, neće u Kragujevac

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 09:27

Sve zbog kazne FSS i oduzimanja šest bodova

Kada je UEFA poslala upozorenje i dopis bilo je jasno da će FSS brzo reagovati. I reagovao je. Jagodina i čačanski Borac ekspresno su kažnjeni zbog toga što su „svojim činjenjem“ ugrozili integritet takmičenja na mečevima sa Trajalom i Železničarom.

Zbog toga su i jedni i drugi kažnjeni oduzimanjem po šest bodova na tabeli Prve lige Srbije. Jagodina će pride morati da plati i kaznu od 6.000.000 dinara, a Borac 4.000.000.

Izabrane vesti

Možda zvuči da je moglo i strože, ali posle ovakvih odluka FSS veliko je pitanje da li će i Jagodina i Borac uspeti da sačuvaju status prvoligaša ili će morati nazad u Srpsku ligu.

Ali velike kazne pokrenule su novu lavinu, i potencijalni skandal. Naime, ljudi iz čačanskog Borca poručuju da će se posle svega povući iz takmičenja, odnosno da neće završiti sezonu. To je za Sportski žurnal potvrdio sportski direktor Borca Vladimir Stanisavljević.

„Ko može da ostane normalan i pametan posle bruke i skandala , zaista ne znam koju bih reč iskoristio za lažno stavljanje Borca na stub srama. Konačnu odluku donećemo sutra, zakazaćemo i konferenciju za medije. Imaće šta da se čuje, javnost će biti upoznata sa činjenicama. Utakmica sa Kabelom u prošlom kolu bila je, gotovo izvesno, naša poslednja u prvoligaškom rangu. U Kragujevac nećemo da putujemo. Ovo je za nas kraj jedne velike igre u kojoj smo na sraman način proglašeni mešetarima. Ne bežeimo od poligrafa, čak insistiramo na tome, ali neko se očigledno plaši nas. Tvrdim da smo čisti kao suza, da se u konkretnom slučaju nije desilo ništa nečasno. Posebno što je Železničar naš konkurent u borbi za opstanak“, istakao je sportski direktor Borca Vladimir Stanisavljević


tagovi

Borac ČačakArbitražna komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara