Novi Srbin deo Siti grupe: Za dan promenili ime, grad i doveli 12 pojačanja

Vreme čitanja: 1min | čet. 29.02.24. | 12:19

Rade Dugalić među pojačanjima novajlije u kineskoj Superligi

Nova godina donela je novo lice Šenžen Peng Sitija, kluba koji je pred premijeru u eliti promenio ime, grad i boje, a na potpunu transformaciju nadovezao se angažman 14 novajlija.

Klub koji je nastao 2017. godine od 2019. i ulaska u Siti grupu je prošao put trećeg ranga takmičenja do kineske elite, a promocija u superligaško društvo inicirala je novo poglavlje, te se iz Sičuana preselio u Šendžen i crveno-žute boje zamenio nebeskoplavom, prepoznatljivom kada je Siti u pitanju.

Izabrane vesti

Na niz promena nadovezala se i reorganizacija igračkog kadra, pa je najbolji tim prvoligaškog društva u Kini prethodne sezone, pred novu takmičarsku godinu u samo 24 časa promovisao 12 novajlija među kojima i jednog Srbina.

U moru novih lica Sitijevog ogranka u drugoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, našao se i Rade Dugalić, štoper koji je stigao kao slobodan igrač iz Mezu Hake.

Dugalić je u Kinu stigao pre dve godine, posle uspešnog perioda u Kairatu ukrašenog sa dva trofeja, a značajan trag je ostavio i u Rusiji.

Uz Nišliju koji je fuidbalski put počeo u Radničkom u tim Siti grupe stiglo je još 13 novajlija ove zime, među kojima i Met Or, napadač iz Honkonga, švedski ofanzivac Samjuel Armenteros i Brazilac Tijago Andrade, krilo pridošlo iz bratskog Njujork Sitija.

Dugalić je dolaskom u Šendžen proširio srpsku koloniju u Siti grupi koju već čine Jovan Mijatović, Strahinja Tanasijević, Đorđe Gordić i Filip Stevanović.


tagovi

Siti GrupaKinaRade DugalićŠenženŠendžen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara