Novi Srbin u Primeri!

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.06.19. | 21:16

Sedlar ide u Majorku 13. jula, ugovor na četiri godine

Aleksandar Sedlar će biti novi Srbin u španskoj Primeri! Prema saznanjima MOZZART Sporta on će 13. jula otići u Majorku gde će i nastaviti karijeru i tako napraviti jako lep napredak na svom fudbalskom putu. U pitanju je ugovor na četiri godine, što znači da Majorka sa njim ima velike i dugoročne planove.

Sedlar tamo ide kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor sa Pjastom i nije prihvatio produžetak saradnje. 

Izabrane vesti

Do skoro se povezivao i sa Sportingom iz Hihona, ali se na kraju ispostavilo da je Majorka uspela da završi njegov transfer. Odbio je ponude još nekih poljskih klubova. Sve vreme je Majorka bila favorit u ovoj priči i na kraju se ispostavilo da je to naredna destinacija za Sedlara. I odlično je za njega što Majorka očigledno računa na njega na duže staze.

Sedlar je dugo bio na radaru Majorke, želeo ga je ovaj klub i dok je igrao u Segundi, ali i sada kada je izborio plasman u Primeru. I dočekao je da ga kupi.

Posle istorijske titule sa Pjastom, srpski defanzivac će od naredne sezone imati šansu da igra protiv najboljih klubova sveta kao što su Real Madrid i Barselona, da se takmiči sa ponajboljim fudbalerima koji postoje. Veliki skok unapred, a svojim igrama je Seldar to i zaslužio.

Sedlar je bio najbolji defanzivac Poljske, čak je kandidovan za najboljeg defanzivca. Poljaci su se kada su govorili o Sedlaru pozivali na statistiku i podsećali da je imao ubedljivo najviše presečenih protivničkih napada, da je postigao i šest golova, pet sa penala, da je izvrstan u duelu, za štopera veoma pokretan i da – to posebno podvlače – ne ume da izgubi loptu. Iako je, ima sigurno veze i sa tim što je kao omladinac igrao u vezi, od štopera koji učestvuju u izgradnji akcija pa ih veoma često možete videti čak i na 25 ili 30 metara od rivalskog gola. Za svoju visinu od 179 centimetara, jako je dobar u skoku.

Sve prethodno je Majorka prepoznala i Sedlar će naredne sezone biti srpski predstavnik u jednoj od najjačih liga sveta. Pratićemo njegove igre u Primeri kada počne naredna sezona. Sada je na njemu da se izbori za mesto u timu, a čim su ga doveli na četiri godine, verovatno će imati pravu priliku da pokaže šta zna i ume.

Eto, možda ćemo gledati njegove duele sa Lukom Jovićem. Bilo bi to zanimljivo.

FOTO: Tviter


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara