Dijego Rosi (Foto: AFP)
Dijego Rosi (Foto: AFP)

"Novi Suarez" kandidat za rezervnog špica Totenhema i Evertona

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.06.21. | 18:49

Napadač Los Anđelesa Dijego Rosi želja engleskih klubova

Ni jedni ni drugi još nisu pronašli trenera za narednu sezonu, ali su i Totenhem i Everton krenuli u potragu za pojačanjima. I naciljali su istu metu. Kako piše ugledni Telegraf, želja klubova iz Londona i Luverpula je urugvajski napadač Dijego Rosi.

Fudbaler Los Anđelesa ne bi trebalo da bude skup. Pomenuti izvor ističe da cena 23-godišnjeg Urugvajca, kojeg inostrani mediji nazivaju "novim Suarezom", iznosi 12.000.000 evra, što ne predstavlja nikakvu prepreku ni za finansijski mnogo slabije klubove sa Ostrva.

Izabrane vesti

Rosi je prethodne sezone bio najbolji strelac MLS-a sa 14 pogodaka, međutim, gde god da završi, pored Harija Kejna (ako uopšte ostane u Totenhemu), odnosno Dominika Kalvert-Luina, teško da će do mesta startera.

Karlos Vinisijus će se vratiti u Benfiku, pošto Totenhem nakon isteka ne preterano uspešne pozajmice nije pokazao nameru da aktivira opciju otkupa njegovog ugovora za 40.000.000 evra, dok će Everton u narednim danima raskinuti ugovor sa Džošuom Kingom, šest meseci nakon što je na Gudison stigao iz Bornmuta, pa bi Rosi u Evertonu ili Totenhemu preuzeo njihovu ulogu rezerve.

Iako je prošao sve mlađe selekcije Urugvaja, Rosi i dalje čeka na debitantski nastup u A selekciji. Jermenija, odakle je njegova majka, pokušala je da ga dovede pod svoju zastavu, ali je Dijego taj poziv odbio. Napadač je napustio domovinu u januaru 2018. godine, kada ga je za 2.500.000 evra otkupio upravo Los Anđeles, što je za Rosija bila samo odskočna daska, zahvaljujući kojoj će u budućnosti "preskočiti baru". Izgleda da je taj trenutak došao...


tagovi

Dijego Rosiletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara