Milan Kuljić, novi strateg Budućnosti (©Starsport)
Milan Kuljić, novi strateg Budućnosti (©Starsport)

Novi trener, ali stari problemi – Budućnost traži prekid serije od četiri uzastopna poraza

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.09.21. | 11:03

U sklopu 9. kola Prve lige Srbije u Dobanovce dolazi Železničar iz Pančeva (ponedeljak, 15.00)

Pre početka takmičenja u Prvoj ligi Srbije mnogi su prognozirali da će Budućnost iz Dobanovaca i Železničar iz Pančeva da budu gotovo sigurni učesnici plej-auta, odnosno da će zauzeti neku od osam slabijih pozicija na tabeli. Za sada deluje da su prognoze bile polovično tačne.

Zaista, oba tima su u donjoj polovini, ali prema trenutnoj formi Železničar deluje kao kandidat za nešto bolji plasman. Nije izgubio na poslednje tri utakmice i sa puno optimizma dolazi ovog ponedeljka u goste u Dobanovce, gde će od 15 časova protiv Budućnosti odigrati meč 9. kola Prve lige.

Izabrane vesti

15.00: (2,55) Budućnost Dobanovci (3,00) Železničar (2,80)

Železničar je u prošlom kolu priredio malo iznenađenje, deklasirao je Mladost iz Novog Sada sa 3:0. Gatovci su trenutno drugi na tabeli, u preostalih osam utakmica su primili ukupno samo jedan gol, tako da ubedljiv trijumf tima iz Pančeva još više dobija na značaju. Plej-of je Železničarima udaljen praktično samo jedan gol, pošto osmoplasirani Radnički iz Sremske Mitrovice ima isti broj poena kao i Pančevci, ali ima malo bolju gol-razliku.

Potpuno je drugačije raspoloženje u Dobanovcima. Budućnost je vezala četiri poraza, nije trijumfovala duže od mesec dana i sada je pretposlednja na tabeli, samo sa Kabelom koji je lošiji od nje.

Angažovan je u međuvremenu novi trener, 14. septembra je ekipu preuzeo Milan Kuljić, nekadašnji strateg OFK Bačke, Zemuna, Žarkova, omladinaca Brodarca i kadetske reprezentacije Srbije, kao i asistent u niškom Radničkom. Sve te ekipe je vodio u poslednje tri i po godine, odnosno nigde do sada nije ostavio neki veći trag.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Kuljić je do sada vodio Budućnost na dve utakmice, protiv Mladosti i Radničkog, ali njegov tim nije uspeo da postigne nijedan gol. U Čelarevu, gde Mladost igra svoje mečeve kao domaćin, poražen je sa 1:0, a u Sremskoj Mitrovici sa 3:0. Doduše, ovo će 45-godišnjem treneru da bude prvi put da vodi ekipu u Dobanovcima.

Budućnost i Železničar su se sastali do sada samo dva puta u takmičarskim mečevima, prošle sezone, takođe u Prvoj ligi. U Pančevu je domaćin baš 27. septembra prošle godine slavio sa 2:1, dok su u Dobanovcima u aprilu odigrali 1:1.

U isto vreme na Novom Beogradu će ovog ponedeljka biti odigran još jedan meč u Prvoj ligi. IMT će dočekati Loznicu, u duelu dva tima koji su bez poraza na poslednja tri kola, na kojima su osvojili po sedam poena.

PRVA LIGA SRBIJE – 9. KOLO

Nedelja

Mačva – Radnički Sremska Mitrovica 0:3 (0:2)

/Dimitrić 20, Mustafa 44, 51/

Zlatibor – Javor 0:0

Timok – Rad 1:1 (1:1)

/Dragićević 41 – Mandić 45/

OFK Bačka – Inđija 0:0

Mladost Novi Sad – Kabel 4:0 (1:0)

/Sekulić 24, Vidakov 47, 59, Marković 53/

Grafičar – OFK Žarkovo 3:0 (1:0)

/Mituljkić 33, Babić 56, Matić 90/

Ponedeljak

15.00: (2,55) Budućnost Dobanovci (3,00) Železničar (2,80)

15.00: IMT – Loznica

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prva liga SrbijeBudućnost DobanovciMilan KuljićŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara