Napadač Arđeša Enco Kalestin (©YouTube)
Napadač Arđeša Enco Kalestin (©YouTube)

Novi trener, novi Arđeš

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.03.23. | 11:40

Tim iz Piteštija se umesto za Evropu bori za opstanak u rumunskoj Ligi 1, a prvo od devet finala odigraće ovog ponedeljka od 20 časova, kada će u okviru 1. koal plej-auta da gostuje Univerzitatei iz Kluža

Prošle sezone je Arđeš igrao u plej-ofu, ali nije se proslavio i domogao mesta u Evropi. Nadali su se u Piteštiju da će u novom šampionatu da naprave iskorak, ali umesto toga nazadovali su i sada kroz plej-aut moraju da se bore za opstanak. Arđeš spasonosne bodove traži ovog ponedeljka od 20 časova, kada će u poslednjem meču 1. kola da gostuje Univerzitatei u Klužu.

Trenutno, posle podele bodova na pola, Arđeš je ispod crte. Nalazi se na 14. poziciji, što ne nosi sa sobom direktnu eliminaciju u drugi rang, već doigravanje. Ipak, u Piteštiju svi smatraju da je klubu mesto na nekoj boljoj poziciji.

Izabrane vesti

Zato, pred plej-of je smenjen i drugi trener ove sezone, posle Konstantina Šumahera uručen je otkaz i Marijušu Kroitoruu. Ulogu vatrogasca prihvatio je Dragoš Radu, kojem je ovo prvi samostalan trenerski posao.

Do sada je 46-godišnjak rodom iz Piteštija bio asistent u Dinamu iz Bukurešta, Petrolulu, Astri, UTA Aradu i upravo Arđešu u sezoni 2019/2020. Sada će Radu probati da se pokaže kao šef stručnog štaba, a zadatak mu je da obezbedi opstanak.

Stanje u svlačionici je sada veoma dobro. Ovo je za nas novi početak. Imamo devet finala, tako moramo da pristupimo svakoj sledećoj utakmici. Mister poznaje Arđeš. Igrao je ovde, zna šta ovaj klub znači. Važno je da se sada uzajamno pomognemo. Želimo da otvorimo plej-aut pobedom, to nam je veoma važno. Univerzitatea Kluž je dobar tim, ali mi znamo šta treba da uradimo da bismo ostvarili dobar rezultat. Čak i ako teren nije u dobrom stanju, isto je nama kao i njima. Mister se potrudio u ovih nekoliko dana da nam podigne raspoloženje“, kazao je David Meza Kolji, 34-godišnji vezista Arđeša.

20.00: (1,80) Univerzitatea Kluž (3,30) Arđeš (4,40)

Univerzitatea iz Kluža je samo jednom u ovom veku uspela da savlada Arđeš u takmičarskoj utakmici. Još 2009. godine, kada su oba tima igrala u drugom rangu. Tada je bilo 2:0.

Opd tada su Ljubičasti orlovi tri puta slavili, dok su četiri njihova susreta završena remijima. Oba ishoda smo videli ove sezone, u prvoj fazi šampionata. Arđeš je u julu u Piteštiju slavio sa 3:1, a potom su u Klužu 14. novembra oni odigrali 1:1. I tada je Arđeš bio bliži pobedi, vodio je golom Garice od 18. minuta, ali je Remakle sredinom drugog poluvremena doneo domaćinu bod.

RUMUNIJA 1 (PLEJ-AUT) – 1. KOLO

Petak

Voluntari – Hermanštat 1:1 (1:0)

/Damaskan 31 – Balaure 69/

Petrolul – UTA Arad 1:0 (0:0)

/Dua 89/

Subota

Botošani – Kindija 1:0 (0:0)

/Mailat 90/

Ponedeljak

17.00: (1,75) Univerzitatea Krajova 1948 (3,35) Mioveni (4,60)

20.00: (1,80) Univerzitatea Kluž (3,30) Arđeš (4,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Rumunija 1Arđeš PiteštiUniverzitatea Kluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara