Marko Stamenić (©Reuters)
Marko Stamenić (©Reuters)

Novi Zeland ponosan na Marka Stamenića: Prvi njihov igrač nakon 29 godina koji je dao gol u Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.10.23. | 16:54

Prethodni gol od tamošnjih fudbalera u elitnom takmičenju postigao nekadašnji golgeter Verdera, Vinton Rufer, protiv Milana 1994. godine

Novi Zeland se ponosi Markom Stamenićem. Mladi vezista Crvene zvezde postao je prvi tamošnji fudbaler nakon 29 godina koji je postigao gol u Ligi šampiona. Poslednji put to je učinio Vinton Rufer u dresu Verdera protiv Milana 16. marta 1994. godine.

Stamenić se krunisao odličnu akciju srpskog šampiona u 69. minutu utakmice i postigao gol koji je crveno-bele u tom trenutku vratio u život na Red Bul Areni. Sve je krenulo od odličnog poteza Vladimira Lučića na levom krilu, posle čega je po lopti sa ivice kaznenog prostora opalio Aleksandar Dragović, a Stamenić u pravom momentu iskočio iz prvog plana i prosledio loptu u domaću mrežu.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Vintonu Ruferu je to bio osmi gol u Ligi šampiona te sezone, a na kraju je delio titulu najboljeg strelca sa Ronaldom Kumanom iz Barselone.

Marko Stamenić je dragoceno pojačanje crveno-belih u ovoj sezoni. Stigao je letos kao slobodan igrač, nakon rastanka sa Kopenhagenom i vrlo brzo postao važan šraf u ekipi Baraka Bahara.

Mladi vezista je rođen u Velingtonu 19. februara 2002. godine, a za seniorsku selekciju Novog Zelanda nastupa od oktobra 2021. godine i do sada je sakupio 15 golova.

Stameniću je sinoćni pogodak na Red Bul Areni ujedno bio i prvenac u dresu Crvene zvezde na zvaničnim utakmicama. Kao i ostatak tima u Lajpcigu je pokazao iskorak u igri, pa se očekuje da bude na još ozbiljnijem nivou u predstojećim mečevima protiv Lajpciga i Jang Bojsa, koji će odrediti sudbinu crveno-belih u Evropi ove sezone.

Mladi fudbaler je u mečevima sa Mančester Sitijem i Jang Bojsom imao dosta problema u veznom redu, ali je protiv Lajpciga delovao mnogo kompaktnije u tandemu sa In Bom Hvanom i Mirkom Ivanićem. Pokrio je veliki deo terena, odradio mnogo toga u defanzivi, iako nije dobio previše direktnih duela. Bio je vrlo aktivan i u napadačkim akcijama, na kraju je za ogroman trud nagrađen i postignutim golom. Deluje da njegove najbolje partije u dresu Crvene zvezde tek dolaze.



tagovi

Marko Stamenić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara