Đanluiđi Donaruma (Reuters)
Đanluiđi Donaruma (Reuters)

Novinar pecnuo Donarumu, Italijan odbrusio: Kad sam pogrešio pas, kad me je Benzema faulirao? (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.06.22. | 01:29

Kapiten Azura nervozan nakon debakla od Nemačke i aluzije novinara da mu se ponavljaju greške u igri nogom

Mnogo nervoze u taboru Italije nakon što je evropski šampion u četvrtom kolu Lige nacija protiv Nemačke pretrpeo ozbiljnu katastrofu. Za poraz 5:2 i prvu utakmicu od 1957. godine (protivJugoslavije) u kojoj su Azuri primili pet pogodaka, krivica se ne može svaliti na jednog čoveka.

Prema ocenama ugledne milanske Gazzette dello sport, najgori na terenu bio je štoper Intera Alesandro Bastoni (ocena 4), a najbolji među lošima, kapiten Đanluiđi Donaruma (ocena 6) iako je primio pet golova. Nekadašnji čuvar mreže Milana, a aktuelni Pari Sen Žermena poklonio je ekipi Hansija Flika peti pogodak. Dobio je povratnu loptu od saigrača, previše oklevao, pa panično reagovao na presing Tima Vernera koji ga je par sekundi kasnije i savladao.

Izabrane vesti

Izašao je kapiten Donaruma nakon utakmice pred novinare, a jedan od njih nije propustio priliku da ga pecne na konto toga da mu se ponavljaju greške u igri nogom. Jedna takva je nedavno pomogla Real Madridu da prevesla Pari Sen Žermen u osmini finala Lige šampiona.

“Kada mi se ovo desilo ranije? Kada sam bio fauliran protiv Real Madrida? Ako želimo da izazovemo kontroverzu oko ovih stvari, u redu, tu sam da razgovaram u ime tima. Ukoliko želite da okrivite mene, u redu, prihvatiću krivicu. Ja sam kapiten i nastaviću da hodam uzdignute glave. Mislim da svi vi s namerom potencirate ove greške", rekao je frustrirani Donaruma.

Ipak, nisu reči prvog čuvara mreže Azura baš na mestu budući da su kroz karijeru njegove noge sijaset puta zadrhtale na povratne lopte i da je često umeo da dovodi saigrače i svoj tim u situaciju da primaju golove ili vade kestenje iz vatre. U tinejdžerskim danima to se moglo tolerisati neiskustvom, ali ne i poslednjih sezona tokom kojih važi za jednog od pet najboljih golmana Evrope.


Nije imao sezonu iz snova u prvoj godini mandata u Pari Sen Žermenu. Rano su Parižani ispali iz Lige šampiona, a Điđo morao da deli minutažu sa Kejlorom Navasom. Pritom neće igrati na Mundijalu posle šokantnog poraza u baražu od Makedonije, a večerašnji masakr u Menhengladbahu bio je samo sipanje soli na ranu.

“Besni smo. Nema opravdanja za ovo i zato moramo da se vratimo i da pokažemo da ovo večeras nismo bili mi. Sve nam je nedostajalo. Bilo je i malo umora zbog četiri utakmice u 15 dana nakon završetka sezone, ali ne tražimo alibije. Sada ćemo pogledati jedni druge u oči i sve analizirati. Razočarni smo i zbog navijača, zbog onoga čemu su prisustvovali večeras. Imali smo par prilika, ali to nije dovoljno."

A onda još malo o onome što je prethodilo petom golu koji je došao kao posledica njegove greške.

“Svi smo pravili greške. Mogao sam bolje da se izborim sa situacijom na 4:0, da ispucam loptu, ali ljudi uče iz grešaka i tako rastu. Sada nam ostaje da se odmorimo i izađemo mnogo jači iz ovoga", zaključio je Italija.

Donaruma je besan napustio teren ne samo zbog teškog poraza već i zbog poteza Jozue Kimiha koji je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka pokušao da ga lobuje sa centra igrališta. Takvo ponašanje čoveka koji je sa svojim timom pobedio 5:2, Donaruma je očigledno doživeo kao pokušaj da se protivnik dodatno ponizi.


tagovi

Đanluiđi Donarumafudbalska reprezentacija Italije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara