Draksler, Navas i Paredes (©Reuters)
Draksler, Navas i Paredes (©Reuters)

Novo leto, stare muke: PSŽ čeka dvocifren broj nezadovoljnih - troše i ruše svlačionicu

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 12:13

Samo trojica verovatno će ostati u sadašnjim klubovima

Kad je para bilo, prelivalo je. Kad je Uefa rekla dosta je, u Parizu su shvatili da nisu baš najmudrije birali. Pa će tako Pari Sen Žermen ovog leta – kao i u mnogim ranijim letima – opet morati da rešava problem sa igračima za koje nema mesta u timu, a koji mnogo koštaju. Jer na kraju ove sezone ugovori o pozajmicama ističu čak jedanaesterici fudbalera francuskog kluba.

Samo trojica će verovatno i ostati tu gde jesu: Mauro Ikardi u Galatasaraju, Erik Žunior Dina Ebimbe u Ajntrahtu iz Frankfurta i Eduard Mišu u Sanderlendu.

Izabrane vesti

Međutim, mnogi drugi će nazad, pa je sportski savetnik PSŽ-a Luis Kampos već zadužio Paskvala Sensibilea da sastavi izveštaj i predloži šta će sa kojim.

Samo primera radi, Julijan Draksler je imao razočavarajuću sezonu u Benfiki, Kejlor Navas se vraća iz Notingem Foresta, dok ni Leandro Paredes nije zadovljan posle avanture u Juventusu. Povrede su unakazile i sezonu Žoržinja Vajnalduma u Romi, ništa bolje nije prošao ni Abdu Dijalo u Lajpcigu, a Parižanima se vraća i Levin Kurzava iz Fulama.

Sve fudbaleri sa bogatim “sivijevima”, velikim platama i na Parku prinčeva – malom minutažom. Nadaju se u PSŽ-u da će im bar Kolin Dagba, bio je na kaljenju u Strazburu, olakšati posao, jer za njega ima interesovanja iz Bundeslge.

Sa ostalima će biti mnogo teže. PSŽ im je i ovako isplaćivao deo zarada, a ako im ne nađe nove klubove moraće cele. Sa prodajama će ići teže, jer u Parizu svi imaju pare koje neće uzeti ni na jednom drugom mestu. A, ako ostanu i sede na klupi ili još gore tribinama izvesno je da će se njihovo nezadovoljstvo preliti i na svlačionicu.

PSŽ mora da reaguje. Ali mnogo je lakše kupiti, nego prodati.


tagovi

Leandro ParedesKejlor NavasJulijan DrakslerŽoržinjo VajnaldumAbdu Dijalo

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara