undefined
undefined

Novo Sarbrikenovo čudo - posle Bajerna iz DFB kupa leti još jedan bundesligaš; u Leveru drhte zbog Virca (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 20:20

Ćabi stigao do 19. pobede u sezoni...

Ako je Bajer Leverkuzen hit Bundeslige - a jeste, onda Sarbrikenu ide ista uloga u DFB kupu! Nakon što je četa malo poznatog stručnjaka Ridigera Zila na startu ovosezonskog kup-takmičenja izbacila člana Cvajte Karlsrue, pa potom priredila prvorazrednu senzaciju eliminisavši minhenski Bajern prošlog meseca, večeras je na pleća bačen još jedan bundesligaš, klub koji igra Evropu, Ajntraht iz Frankfurta - 2:0 (2:0).

Sarbriken je jedan od retkih tradicionalnih klubova Nemačke koji nema nijedan važan trofej, Bundesligu je igrao samo u četiri navrata, a za najveće uspehe drži četiri plasmana u polufinale nacionalnog kupa. Poslednji put 2020. godine, kada je i obezbedio promociju iz četvrte u treću ligu.

Izabrane vesti

Klub iz Sarlanda u sredini je tabele trećeg ranga nemačkog fudbala, male su šanse da se uključi u borbu za vrh, međutim u DFB kupu gura još bolje nego te 2020. Tada je imao kud i kamo lakši put do polufinala. Sada ga još samo korak deli da ponovi taj rezultat, a izbacio je tri tima iz višeg ranga, dva bundesligaša, od čega jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona i jednog učesnika Lige Evrope, nedavno i osvajača tog takmičenja.

Junaci velikog slavlja Sarbrikena su Kai Danijel Brinker, strelac u 64. minutu, odnosno Luka Kerber, koji je pogodio 14 minuta kasnije na pas Brinkera.

Činjenica da Dino Topmeler nije u velikoj meri mešao sastav, već su od starta igrali najbolji igrači, poput Trapa, Gecea, Tute, Dine Ebimbea, Imara Marmuša...dodatno daje na značaju ovom rezultatu Sarbrikena.

Tim sa Lidvigsparka je četvrti u među osam najboljih u kupu koji nije član Bundeslige, a tamo će se sigurno večeras naći još Herta ili Hamburger.

Bajer Leverkuzen je opravdao ulogu velikog favorita protiv drugoligaša Paderborna i stigao do 19. pobede u sezoni, uz koje imao samo još dva remija - 3:1.

Viktor Bonifejs je načeo, a Patrik Šik dotukao goste. Upisao se i Ezekijel Palasios. Još jednu odličnu partiju pružio je Žeremi Frimpong, dvostruki asistent. Holanđanin trenutno ima devet asistencija od starta sezone?!

Ono što brine Ćabija Alonsa sigurno je povreda Florijana Virca. Mladi Nemac je u finišu prvog dela morao da napusti igru posle žešćeg starta Filipa Bilbije. Jedan od najtalentovanijih fudbalera Evrope već je propustio 50 i kusur mečeva u poslednjih godinu dana zbog povrede, pa svaka njegova grimasa na licu izaziva strah u Leverkuzenu.

Ovoga puta, čini se, zamena je napravljena samo iz predostrožnosti. Ali kako je mladi ofanzivac sklon povredama - nikad se ne zna.

Neizvesnost ostaje makar do sutra...

KUP NEMAČKE – OSMINA FINALA

Utorak

Kajzerslautern - Nirnberg 2:0 (0:0)

Magdeburg - Fortuna Diseldorf 1:2 (1:0)

Borusija Menhengladbah - Volfzburg 1:0 (0:0, 0:0)

Homburg - Sankt Pauli 1:4 (1:1)

Sreda

Bajer Leverkuzen - Paderborn 3:1 (2:0)

Sarbriken - Ajntraht Frankfurt 2:0 (0:0)

20.45: (2,60) Herta (3,40) Hamburger (2,70)

20.45: (2,20) Štutgart (3,60) Borusija Dortmund (3,15)


tagovi

Kup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara