Edson Silva (©MN Press)
Edson Silva (©MN Press)

Novorizontino traži rehabilitaciju, Edson u drugom planu

Vreme čitanja: 5min | ned. 30.01.22. | 22:50

Brazil: Noćas se nastavlja takmičenje u državnom šampionatu Paulista

Sa dva poraza na početku kampanje Paulistao 2022, Novorizontino noćas (00.30) dočekuje Mirasol, u obračunu koji je deo drugog kola grupne faze prvenstva Sao Paula. Duel će biti održan na stadionu Dr Žorž Ismael de Bjazi, u Novo Orizonteu.

Državno prvenstvo Sao Paula zadržalo je svoju tradicionalnu formulu sa 16 učesnika podeljenih u četiri grupe, svaka od njih sa po četiri učesnika. U prvoj klasifikacionoj fazi, oni će se suočiti kroz jednokružan sistem. Međutim, neće biti utakmica između klubova u istoj grupi, već svaki klub odigrati ukupno 12 utakmica sa isto toliko protivnika iz drugih grupa. Prva dva iz svake grupe idu u eliminacionu fazu. Četvrtfinale i polufinale igraju se na jednu utakmicu, a odluka o domaćinu donosi se na osnovu osvojenih bodova iz grupne faze, dok će samo finale biti organizovano sa dva meča. Dva najslabija tima u generalnom plasmanu ispadaju u Drugu ligu najvećeg grada u Brazilu.

Izabrane vesti

Tim iz Novo Orizontea nalazi se u paradoksalnoj situaciji gde trenutno ima više poraza nego odigranih kola u šampionatu Paulista, a sve zbog toga jer je ranije startovao u državnom prvenstvu. Novorizontino je debitovao u nedelju, 23. januara, dva dana pre zvaničnog početka sezone, susretom petog kola sa Palmeirasom. Promena je napravljena da bi se zadovoljile potrebe Verdaa, koji je morao da napravi mesta u svom rasporedu za takmičenje na Svetskom klupskom prvenstvu u početkom februara.

00.30: (2,65) Novorizontino (2,85) Mirasol (2,85)

Uprkos tome što je imao priliku da igra kod kuće, Novorizontino je poražen sa 2:0 od zvanično dvostrukog kontinentalnog šampiona. U sredu, 26. januara, dogodio se drugi poraz, ovoga puta na gostovanju u Ituu. Na tom meču protiv protiv Ituana, koji je prošle godine zajedno sa Novorizontinom stigao do Druge divizije brazilskog šampionata, nagovestili su žestoke komšijske sukobe koju će imati u Seriji B. Sa većim posedom lopte, kao i brojem udaraca upućenih prema protivničkom golu na kojem se nalazio Rodrigo Vijana, drugi golman Aurinegrosa. Klub iz Itua bio je nadmoćniji u većem delu utakmice, što govori i krajnji rezultat od 2:0. Ovoga puta na golu Novorizontina ponovo će stajati standardni čuvar mreže Đovani Aparesido koji je bio isključen na utakmici protiv Palmeirasa, i posle odslužene suspenzije na meču protiv Ituana, moći će ponovo da igra ove nedelje.

Jedan od aduta Novorizontina je Edson Silva, nekadašnji štoper Crvene zvezde, koji nije ostavio blistav utisak u Beogradu. Posle rastanka sa crveno-belima potpisao je za Mirasol, upravo noćašnjeg rivala, da bi dve godine kasnije, 2019. obukao dres Tigrova. Edson nije najavljen u startnoj postavi za duel sudar sa Mirasolom, a nije ga bilo na terenu ni na dva dosadašnja meča njegovog tima u Paulisti iako je donedavno bio standardan.

Mirasol koji je bio rival Ituana i Novorizontina u Seriji C brazilskog šampionata za sezonu 2021, nalazio se u totalno suprotnoj situaciji od komšijskih klubova, praktično boreći se za opstanak tokom većeg dela kampanje. Na kraju je uspeo da ga obezbedi tek u poslednjim nastupima minule sezone. Za razliku od prošlogodišnje kampanje u nacionalnom takmičenju, ove sezone, barem na njenom početku, po prikazanoj igri na debiju u Paulistau pružio je dosta nade svojim navijačima. U noći između četvrtka i petka, na svom stadionu Žoze Marija de Kampos uspeo je da sa 3:1 savlada prošlosezonsku senzaciju u Seriji A i finalistu Kopa Sudamerikne, Red Bul Bragantino.

Put do pobede otvoren je golom Fabrisija, u 38. minutu prvog poluvremena. Početkom drugog dela domaći klub je imao penal u svoju korist. Vezista Kamilo, jedno od pojačanja u novoj sezoni, protraćio je šansu sa bele tačke, kada mu je golman Masa Brute Klejton Švangber odbranio udarac. Ipak, Zeka je čitavu situaciju pomno ispratio, natrčavši na odbitak, čime je udvostručio prednost svog tima. Posle nešto više od sat vremena igre, isti igrač povećao je prednost Mirasola na 3:0, a počasni pogodak za goste postigao je Bruno Tubarao u sudijskoj nadoknadi.

Mirasol je na tom meču loptu pod kontrolom imao nešto manje od 42 odsto vremena i stvorio je gotovo duplo manje šansi od tima iz Braganse. Međutim, Lavovi sa Alte pokazali su bolji kvalitet u trenucima završnice svojih napada, što dokazuje i broj preciznih šuteva, gde je od pet upućenih, čak tri, završilo u mreži Bragantina, što je na kraju i bilo presudno za osvajanje tri boda u šampionatu Paulista 2022.

Dueli ovih timova konstantni su od 2017 godine, od kada se oba sastava nalaze barem u istom saveznom rangu Pauliste, a od prošle sezone, prvi put sukobili su se i u nekom nacionalnom rangu. Upravo, njihov poslednji zabeležen susret bio je u Seriji C, 25. septembra minule godine, na stadionu Žoze Marija de Kampos u Mirasolu, kada je minimalnim rezultatom gostujuća ekipa Novorizontina odnela čitav plen. Samo nekoliko meseci ranije,na ovom istom stadionu Aurinegrosi su identičnim rezultatom došli do sva tri boda. Poslednji i do danas jedini zvanični trijumf Mirasola nad ovim rivalom zabeležen je pre četiri godine u Kupu Paulista. Tada je minimalnu pobedu Lavova sa Alte obezbedio 16-ogodišnji Lukas Rodrigez, danas član portugalske ekipe Kaza Pija.

-------------------------------

JOŠ SAMO JEDAN DAN! Osvoji Poršea sa samo jednim tiketom

Iskoristi poslednju priliku, dupliraj bodove i budi pobednik

Ostao je još jedan dan do kraja najvećeg kladilačkog takmičenja u regionu - Mozzart Gladijator

Ovo je poslednja prilika da uđeš u arenu, i osvojiš sjajne nagrade. Jer se danas DUPLIRAJU BODOVI. Dakle, svi poeni koje osvojiš (računaju se prva tri onlajn tiketa sportskog i uživo klađenja u danu) biće duplirani, a maksimalan broj poena koje možeš da osvojiš u jednom danu je 300.000. Što znači da za samo jedan dan možeš da stigneš do samog vrha i dođeš do Porše Makana.

-------------------------------

BRAZIL, PAULISTA - 2. KOLO

Subota

Santos - Botafogo SP 0:1 (0:0)

Sao Bernardo - Palmeiras 1:1 (1:0)

Ferovijarija - Agua Santa 1:0 (0:0)

Ponte Preta - Inter Limeira 2:2 (1:1)

Nedelja

Sao Paulo - Ituano /u toku/

Santo Andre - Korintijans /u toku/

Ponedeljak

00.30: (2,65) Novorizontino (2,85) Mirasol (2,85)

23.55: (1,82) RB Bragantino (3,35) Guarani (4,30)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

MirasolBrazilPaulistaEdson SilvaNovorizontino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara